maandag 27 mei 2013

THEATERTIP VOOR SNELLE BESLISSERS: WIM OPBROUCK SPEELT MARK ROTHKO IN CC BERCHEM

NTGENT - ROOD
woensdag 13 & donderdag 14 november 2013 - 20.30 uur


 

New York, juni 1958. Kunstenaar Mark Rothko tekent een miljoenencontract. Hij zal een schilderijencyclus maken voor ‘Four Seasons’, een heel luxueus restaurant in New York.Toch zullen de doeken hun bestemming nooit bereiken.  Op het laatste moment beslist Rothko om het contract te verbreken en de doeken te houden.

Rood telt twee personages: de beroemde Amerikaanse schilder Mark Rothko en zijn nieuwe assistent Ken. Met dit gelauwerde toneelstuk biedt auteur John Logan een inkijk in de vaak complexe relatie tussen een kunstenaar en zijn productie.

Het is een prikkelende, bijwijlen zelfs onstuimige dialoog over kunst en het leven tout court. Een kolfje naar de hand van Wim Opbrouck (als Mark Rothko) en Servé Hermans (als Ken).

Voor de regie tekent Koen De Sutter, eerder in NTGent te zien als gastacteur in Tartuffe en met Jan Decleir in Pjeroo Roobjee’s Faust ofte Krakeling beneden de Louteringsberg.

Uit de pers:
Sterk gespeeld gesprek over kunst (theaterkrant.nl)
Het is een toneelavond met een tekst die ertoe doet, een tekst die ook dwingt tot luisteren en die zelfs een didactische kant heeft. Dat alles wordt hier opgediend door twee acteurs op het toppunt van hun kunnen. Ze demonstreren hoe een debat – dat in wezen filosofisch en esthetisch is- een heel boeiende toneelervaring kan zijn.
(cobra.be)

Wim Opbrouck is Mark Rothko  (cobra.be)
woensdag 13 & donderdag 14 november 2013 - 20.30 uur
voorverkoop: 14€
kassa: 16€

VROEGBOEKPRIJS TOT AAN DE ZOMERSLUITING IN JULI:  13€ !!!!!!!

CULTUURCENTRUM BERCHEM

Driekoningenstraat 126
Info & tickets: 03 286 88 20            www.ccberchem.be

Een supertip van Suzanne Van Bree

KONSEPTLID VERA WARMOESKERKEN STELT TENTOON IN ATELIER LUC DE BACKER