zaterdag 25 november 2023

WELKOM OP PREVIEW GALERIJ ABK MET EXPO 'DE VERBORGEN WERELD VAN HET SCHETSBOEK' & KERSTDRINK




 Preview Galerij ABK

 expo ‘De verborgen wereld van het schetsboek’

opening met kerstdrink

zaterdag 16 december 2023

 11.00 - 12.00 uur


Met veel plezier nodigt het ABK-team je uit op de preview van de start van haar nieuwe galerij. Deze voorvertoning wordt ingenomen door een tentoonstelling omtrent schetsboeken.

De grote inhuldiging van de ABK-galerie met een solotentoonstelling van niemand minder dan Lieve Fuchs is voorzien in februari 2024. Na nieuwjaar brengen we hierover meer informatie.

Daarvoor is er bij wijze van preview op deze langverwachte opening de tentoonstelling: ‘De verborgen wereld van het schetsboek. Een inkijk in broeisels, groeisels en probeersels.’

Preview is niet bedoeld als synoniem voor onbelangrijk, tussentijds of voorlopig. Integendeel:

- Het schetsboek (ook inspiratieboek, moodboard, maquette,…) staat voor het belang dat in het creatieproces is weggelegd voor de rol van de kunstenaar-onderzoeker;

- Schetsboeken zijn heerlijk om in te grasduinen omdat je er de gedachtenkronkels van de kunstenaar-ontwerper in kan ontdekken, een inkijk hebt in zijn inspiratiebronnen en frisse ontwerpschetsen terugvindt die de definitieve werken voorafgaan;

- Er zullen schetsboeken te zien zijn uit alle disciplines van de 4de graad: schilderen, tekenen, beeldhouwen, interactieve media, foto, vrije grafiek & grafisch ontwerp, die als aantrekkelijk lokaas kunnen dienen voor hen die nog twijfelen aan de waarde van het schetsboek.


De tentoonstelling loopt van 16 december ’23 t/m 31 januari ’24 (op 3 februari) tijdens de openingsuren van de ABK. Tijd zat om te neuzen in het wonderlijke universum dat schetsboeken oproepen.

Ter gelegenheid van de opening op zaterdag 16 december van 11.00 tot 12.30 uur organiseren we een kerstdrink en de mogelijkheid om te stemmen over de naam van de galerij.


vrijdag 24 november 2023