donderdag 13 oktober 2022

KNSTWRK: DE NIEUWE SITE VOOR HEDENDAAGSE BEELDENDE KUNST IN DE ANTWERPSE ZUIDRAND


 Van 8 tot 30 oktober  stelt Eva Traey monumentale mobiles tentoon in KNSTWRK. Vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur. Eva Traey geeft ook een Kunstboek 'MOBILES' uit dat tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar zal zijn. 

 Voor Eva Traey is de natuur dé bron van inspiratie. Zij ontwikkelt zowel mobiles als ‘immobiles‘ waarvoor ze hoofdzakelijk natuurlijk materiaal gebruikt. Het spel van licht en schaduw geeft aan haar werken een verrassende extra dimensie.  Eva Traey ziet haar mobiles als een metafoor voor de essentie van hetgeen zij in haar leven nastreeft. Creatieve expressie betekent voor haar de weg naar een zinvolle communicatie. 

 KNSTWRK, is de nieuwe site voor hedendaagse beeldende kunst in de Antwerpse Zuidrand. De 6 compartimenten  worden in situ en thematisch per kleur ingevuld en de historische achtergrond van het binnenfort voegt een extra dimensie toe aan haar werk 

 Een tip van van organisator Wilfried Breughelmans, Konseptlid en leerling ABK Mortsel. 



dinsdag 11 oktober 2022

ATELIER SCHILDERKUNST ABK MORTSEL RESTAUREERT MUURSCHILDERING KRIJGSBAAN MORTSEL


 

Leerlingen uit het atelier schilderkunst gingen van start met de restauratie van de muurschildering aan de afgebroken brug. (kruispunt Krijgsbaan en Antwerpsestraat). Na twintig jaar was een opfrissing aan de orde. Voorbijgangers zullen er binnenkort ook nieuwe elementen in ontdekken nadat vliegtuigen en stippen, die de gebeurtenissen van 5 april 1943 in de verf zetten, worden toegevoegd.