maandag 13 november 2023

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN OP ZONDAG 19 NOVEMBER 2023


 

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen zijn even welkom. Alle kunsten komen aan bod: theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan. Je kan voorstellingen bijwonen, je op een tentoonstelling laten rondleiden of aan een workshop meedoen. Wedden dat je achteraf zin hebt in meer?

Kunstendag voor Kinderen is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur dat wordt georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Klik hier voor meer info.


CONCERTTIP: DAAU(DIE ANARCHISTISCHE ABENDUNTERHALTUNG) + RUDY TROUVE IN DE STUDIO


DAAU + RUDY TROUVE
DE STUDIO
Donderdag 7 december 2023
20u30

 

Die Anarchistische Abendutnterhaltung is terug. De feniks herrijst weer uit haar as. Ook deze keer vond het Antwerpse kwartet zichzelf opnieuw uit, het creatieve vuur nog wat opgepookt door Rudy Trouvé. (Beeldend kunstenaar. Meesterknutselaar. Levende legende. Amateur geluidsgoochelaar. De vriendelijke doch ietwat vreemde bompa van de Antwerpse scene. Bovenal muzikant. Visionair in bijberoep.) DAAU, nog steeds een viertal anno 2023 (met oa HAN STUBBE, klarinet), dook het repetitiehok in en volgde blindelings orders op van bovengenoemde. Enkel een drumstel, een accordeon, een klarinet, een contrabas en twee aftandse taperecorders werden toegestaan. Vrienden kwamen langs. Opnames werden gemaakt. Wat er precies met de tapes gebeurde is een mysterie, maar wat we zeker weten is dat de heer Trouvé werd teruggevonden in een hangar in Antwerpen Noord, enkele maanden later. Een intrigerende geluidscollage was het enige dat overschoot. De ruggengraat voor de plaat was er, en in een donkere decembermaand werkten de heren de composities verder af, met animaties van R.T. ter inspiratie, afgespeeld op gigantische kartonnen dozen.

Het leverde een plaat vol paradoxen op. Groezelig en gepolijst tegelijk. Af en onaf. Een verknipte lofi backingtrack met hifi improvisaties, retro meets the future. De DJ is al naar huis maar het feestje op planeet DAAU is nog lang niet gedaan. Want de film blijft lopen en er moet nog worden geïmproviseerd. Niemand weet waar dat eindigen zal.

Benieuwd om te zien hoe dit knotsgekke avontuur afloopt?
DAAU en Rudy Trouvé spelen een dubbelconcert en u bent van harte welkom. Het flink bejubelde debuutalbum van het originele kwartet ‘die Anarchistische Abendunterhaltung’ uit 1996 kwam dit jaar voor het eerst uit op vinyl. Deze plaat is  beschikbaar sinds eind augustus. Eind september verscheen het nieuwe album met Rudy Trouvé, ‘Musik für Animierten Tonspurfilm’

Beide platen zullen te koop zijn op de concerten, maar je kan beide albums alvast voorbestellen via de bandcamppagina van de groep.

De Studio
Maarschalk Gerardstraat 4
2000 Antwerpen

Warm aanbevolen door Carl en Marijke Stubbe-Burman