maandag 21 oktober 2013

FILIP VERVAET,LERAAR ATELIER BEELDHOUWKUNST ABK MORTSEL, NEEMT DEEL AAN "MISSING LINK": GROEPSTENTOONSTELLING 'DUTCH DESIGN WEEK' IN EINDHOVEN


Van harte uitgenodigd op de groepstentoonstelling "Missing Link"

Van 19 tot 27 oktober tijdens de 'Dutch design week' in Eindhoven.

'midisage' opening night on thursday oct 24 from 18.00 hrs

 


You are cordially invited to the Missing Link exhibition:
a group show at Artspace Flipside, on view only during the Dutch Design Week
The Missing Link exhibition explores a view on the gap dividing design and the origins of human image-making. The participating visual artists are in search for connections between the contemporary arts and a broad sense of visual history, whether this is prehistoric imagery, alphabets, cinema or the underbelly of the web. 
The works - video, sculpture, drawings, installations, prints - transcend the evanescent term ‘contemporary’. The imagery is deeply nested into the archaic processes of the mind: myth, stories, nature or on the other hand the supernatural.  
opening hours daily from 19.10.2013 - 27.10.2013
12.00 - 18.00 hrs.

Artspace Flipside
Tarwelaan 56
5632 KG Eindhoven


missinglinkexhibition.blogspot.com
press release pdf [in Dutch]
Extra
'midisage' opening night on thursday oct 24 from 18.00 hrs
with buffet restaurant, performances (TYSMFYH, MEAN & The City Hollers) and party!

KLEUR BEKENNEN ROEPT MALI-PROJECT ABK MORTSEL UIT TOT 'STERK PRAKTIJKVOORBEELD'!


 

Maliproject uitgeroepen tot sterk praktijkvoorbeeld

 
Het project “Kunstkramers voor Kani-Bonzon, een dorpengemeenschap in Pays-Dogon in Mali” dat de Academie voor Beeldende Kunst Mortsel met ondersteuning van vriendenkring Konsept vorig schooljaar ter gelegenheid van de “Dag v/h DKO 2013” organiseerde, werd door Kleur Bekennen van de provincie Antwerpen uitgeroepen tot “sterk praktijkvoorbeeld”. Eén van de redenen voor deze nominatie is de samenwerking voor dit project van de ABK met basisschool de Musica in Antwerpen en de lerarenopleiding van de Artesis Hogeschool.

 

Annemie Bosmans en Ann Woedstadt hebben op 15 oktober het project toegelicht tijdens de Inspiratiedag van Kleur Bekennen. Tijdens deze Inspiratiedag wil Kleur Bekennen leerkrachten van verschillende onderwijsniveaus motiveren om wereldburgerschap te integreren in hun lessen en op school.

 

Met de opbrengst van het Maliproject werd de schoolkantine van enkele basisischolen in Endé, één van de dorpen van Kani-Bonzon, gedurende 5 maanden voorzien van rijst en bakolie. Op die manier werd ervoor gezorgd dat de 700 leerlingen ten minste éénmaal per dag een warme maaltijd konden gebruiken. Tijdens de recente oorlogs - en voedselcrisis in Mali, voorkwam deze maaltijd niet alleen dat de leerlingen ondervoed zouden geraken, maar stimuleerde hen ook om naar school te blijven gaan.