maandag 21 september 2015

'ADULT WORLD': MUZIEKTHEATER MET ECHOMAKER MT (HAN STUBBE) & CIE. COVAR

Echomaker MT & Cie. Covar - Adult World

Een bijzondere samenwerking tussen de kunstzinnige talenten van Han Stubbe (DAAU) en theatergezelschap Cie. Covar

Jennie, een jonge Amerikaanse vrouw, is sinds enkele jaren getrouwd met een succesvolle, drukbezette zakenman. Door zijn toenemende terughoudendheid en nachtelijke tripjes naar kantoor worstelt ze meer en meer met twijfels over haar seksuele (on)kunde. In een wanhopige poging haar huwelijk te redden onderneemt ze een reeks acties waarbij ze de ware aard van haar man leert kennen.

De tragikomische muziektheatervoorstelling gaat over de eenzaamheid van de mens. De obsessie, het onvermogen te communiceren, het ultiem vastklampen aan de schone schijn en de prijs die je daarvoor betaalt. Volwassen liefde of pragmatische leugen?

'Adult World' is gebaseerd op het gelijknamige, korte verhaal van de Amerikaanse schrijver en cultidool David Foster Wallace. Wallace is vooral bekend door zijn roman Infinite Jest, een parodiërende toekomstroman over Amerika. 'Adult World' verscheen in 1999 als onderdeel van de verhalenbundel 'Brief Interviews with Hideous Men'.

Echomaker MT is een nieuw collectief rond muzikant/componist Han Stubbe (bekend van de Belgische band DAAU). Voor 'Adult World' werkt hij samen met muzikant Hannes d’Hoine en acteurs Peter Seynaeve, Louis Van Der Waal en Julia Ghysels.
Een voorliefde voor (Amerikaanse) literatuur, brede invloeden uit de elektronische muziek en een fascinatie voor de acteur als muzikant liggen aan de basis van zijn werk. Het resultaat is een eigenzinnige muziektheatertaal, waarin voortdurend de empathische interactie tussen tekst en muziek wordt opgezocht.  

Cie. COVAR is het nieuwe theatergezelschap rond de Maastrichtse actrice/theatermaker Els Roobroeck. Eerder maakte ze samen met Han Stubbe de voorstellingen 'Medea Redux' (2011) en 'Tot de stilte er op volgt' (2013).
De productie 'Adult World' is een samenwerking tussen de twee nieuwe compagnieën. 

concept: Echomaker MT / Cie. COVAR
tekst David Foster Wallace
vertaling Iannis Goerlandt
spel Peter Seynaeve, Louis van der Waal, Julie Ghysels|
muziek Han Stubbe, Hannes d'Hoine
decor en licht: Sibren Hanssens
productie: SoAP

met steun van Fonds Podiumkunsten NL, TAKT-Dommelhof, Via Zuid Maastricht, De Vlaamse Overheid, Uitgeverij Meulenhoff, Nona Mechelen, Theater De NWE Vorst Tilburg

vrijdag 25 september  2015 - 20:30
zaterdag 26 september 2015 - 20:30

Monty
Montignystraat 3
2018 Antwerpen


Een tip van Marijke Burman!