dinsdag 10 mei 2022

STUDIEREIS ZONDAG 12 JUNI 2022. WASSENAAR - VOORLINDEN & TILBURG - DE PONT

 STUDIEREIS ZONDAG 12 juni 2022. 

WASSENAAR - VOORLINDEN: 
 - ANTONY GORMLEY – GROUND
 - ART IS THE ANTIDOTE

TILBURG - DE PONT: KARA WALKER & VASTE COLLECTIE.


VOORLINDEN : ANTONY GORMLEY


Voor het eerst in de geschiedenis van Voorlinden wordt met GROUND het grootste deel van het museum aan één kunstenaar gewijd. Dat maakt het een van de meest ambitieuze tentoonstellingen van Voorlinden ooit. ‘Als museum willen we er alles aan doen om Antony Gormley het podium te bieden dat hij verdient’, zegt directeur Suzanne Swarts. Met zijn sculpturen, installaties en kunst in de openbare ruimte onderzoekt Antony Gormley (1950) de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen. Met zijn werk raakt hij daarbij een universele en filosofische noot en bouwt voort op de kunstgeschiedenis en conceptuele beeldhouwkunst van de jaren ’60 en ‘70. 

De overzichtstentoonstelling GROUND overloopt zijn omvangrijke oeuvre, van zijn loden sculpturen uit de jaren ’80 tot zijn meest recente installaties. 











VOORLINDEN : ART IS THE ANTIDOTE

Sean Scully, Arles-Abend-Vincent 2 (2015)

Met de collectietentoonstelling “Art is the Antidote” biedt museum Voorlinden bezoekers een flinke dosis humoristische, maatschappij- kritische en kleurrijke kunstwerken om wat weerstand op te bouwen na de voorbije coronaperikelen. De tentoonstelling bevat uitsluitend werken uit de eigen collectie van Voorlinden, zoals Etel Adnan, Bernard Frize, Zhanna Kadyrova, Johannes Langkamp, Jeff McMillan, Yayoi Kusama, Bob Bonies, Jean Tinguely, Charles Avery, Merlyn Paridaen, Alicja Kwade, Imi Knoebel, Piero Manzoni, Subodh Gupta, Guido Geelen, Sean Scully, Tom Sachs, Graham Fagen, Zoro Feigl, David Batchelor, Ai Weiwei, Thomas Scheibitz, Folkert de Jong, Pascale Marthine Tayou, Marcel Broodthaers, Inti Hernandez,  Hans-Peter Feldmann, Fernando Sánchez Castillo, Axel Hütte en Loris Cecchini.



TILBURG DE PONT : 
 - KARA WALKER: A Black Hole Is Everything a Star Longs to Be.
 - Vaste collectie


Zonder titel (from the series The Gross Clinician Presents: Pater Gravidam) 2018



Kara Walker (1969), die in 1994 voor het eerst opzien baarde met grootschalige silhouet-knipsels, is een van de bekendste Amerikaanse kunstenaars van dit moment. In provocerende en obscene maar esthetisch aantrekkelijke werken op papier, uitgevoerd met buitengewone technische finesse, brengt zij racisme, gender, seksualiteit en geweld in beeld. Tekenen en het geschreven woord zijn voor haar perfecte vehikels voor satire en karikatuur, voor pamflettisme en subversie en voor de beweeglijkheid van de verbeelding.








PRAKTISCH   

Datum: ZONDAG  12 juni 2022.

Vertrek: 09h00 hoek Pulhoflaan – Grote Steenweg Berchem (halte tram 7 en 15)
Terug: omstreeks 18h30

Inschrijven: dinsdag 31 mei 2022 vanaf 08h00.

Enkel met een sms via de Konsepttelefoon: 
0473 93 86 71. Vermeld je naam, je telefoonnummer en de namen van iedereen voor wie je inschrijft. Konsept zal je daarna zo snel mogelijk contacteren.

Pas nadat Konsept je contacteerde kan je het verschuldigde bedrag storten op de Konseptrekening IBAN  BE56 3200 6929 8688  -  BIC  BBRUBEBB  en is je inschrijving definitief.

Leden Konsept:  45 €.  Niet leden: 55 €  (Leden hebben voorrang)

GELIEVE EEN MONDMASKER TE DRAGEN IN DE BUS .

Breng alvast een hapje mee voor onderweg.