woensdag 30 januari 2019

ENKELE AANDACHTSPUNTEN BIJ EEN BEZOEK AAN DE BOBLIOTHEEK VAN DE ABK MORTSEL






Beste bezoeker

Wij heten je hartelijk welkom in de bibliotheek van de ABK Mortsel. Deze bibliotheek wordt intensief gesteund door Konsept vzw, de vriendenkring van de academie. Deze steun betreft niet enkel de aankoop van nieuwe boeken, maar ook het onderhoud en het beheer van de bestaande collectie. Hiertoe hebben een aantal vrijwilligers van de vriendenkring zich geëngageerd. Zij werken momenteel aan een project om het volledige bestand in een digitale versie ter beschikking te stellen van de leerlingen van de academie en van de leden van de vriendenkring. Wij zijn hen voor dit alles zeer dankbaar.

Om hen bij dit werk te ondersteunen, en om het verlies van boeken te vermijden, vragen we jou om bij je bezoek rekening te houden met enkele aandachtspunten.

Toegang tot de bibliotheek kan je vragen
o aan het secretariaat (tijdens de openingsuren)
o op elke dinsdagavond van 19h00 tot 22h00 aan de aanwezige vrijwilligers.
Alle boeken van de bibliotheek zijn enkel beschikbaar voor inzage ter plaatse.
Mits opdracht van de leraar van je atelier kan je boeken ook gebruiken bij je werk in het atelier.
Wanneer je een boek meeneemt naar je atelier kan je het rugnummer van het boek samen met de datum, je naam en het atelier vermelden in het uitleenboek. Dit maakt het werk van de vrijwilligers gemakkelijker.
Wij stellen het op prijs dat je de boeken die in het atelier gebruikt worden telkens bij afsluiting van de les in de daartoe voorziene (rode) vakjes in de bibliotheek terug plaatst. Zo weten ook andere leerlingen en leraars waar deze boeken zich bevinden.
Wij verzoeken je om de boeken na inzage correct terug te plaatsen. Mocht je daar de tijd niet voor hebben, dan kan je ze achterlaten in de doos “terugplaatsen’.
Wanneer je een boek tevergeefs gezocht hebt, of wanneer je een tip hebt voor de aankoop van een nieuw boek, verzoeken we je dit te melden in het uitleenboek.

Wij zijn verknocht aan onze boeken. Help ons er respectvol en zorgzaam mee om te gaan.

Hartelijke dank,

Konsept, het bestuur en de vrijwilligers van de bibliotheek.