maandag 29 april 2019

SCHILDERKUNST VAN MARC BOSSELAERS (OUD LEERKRACHT ABK MORTSEL) IN MUSEUM SCHOKLAND


Musée d’histoire Artificielle - schilderkunst van Mark Bosselaers






Mark Bosselaers is een veelzijdig Vlaamse kunstenaar . Vanuit zijn grafische achtergrond heeft hij zich in de loop van de tijd toegelegd op olieverf schilderijen. Bosselaers heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en was jarenlang als docent verbonden aan Vlaamse kunstacademies.

Met deze serie schilderijen brengt Bosselaers natuurhistorie en kunst samen, vanuit zijn liefde voor beide. Zijn krachtige stillevens zijn soms surrealistisch en wekken nieuwsgierigheid door onverwachte details en uitsnedes. Het werk van Bosselaers is een persoonlijke aanklacht tegen de beklemmende zekerheden van geloof, instituties en de gevestigde orde.

In de pastorie van het kerkje bij Museum Schokland zijn zo'n twintig doeken van Bosselaers geëxposeerd. De meeste werken zijn voorzien van een eigenzinnig bijschrift van de kunstenaar.

Jaarlijks wordt in Museum Schokland de P. van der Lijn onderscheiding uitgereikt; een erkenning voor amateurarcheologen die zich in dit vakgebied bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Dit jaar heeft Mark Bosselaers de onderscheiding op zijn naam gekregen. Hij heeft zich als enthousiast liefhebber voor geologie ontwikkeld tot internationaal erkend specialist in het onderzoek naar fossiele walvissen.

Musée d’histoire Artificielle loopt van 5 mei t/m 9 juni 2019.

Middelbuurt  3
8319 AB Schokland
NEDERLAND

SOLOTENTOONSTELLING FILIP VERVAET (LEERKRACHT ATELIER BEELDHOUWKUNST ABK MORTSEL) IN DE WARANDE

Upcoming  / Save the date

Up on the Hill
Down by the River

Solo Exhibition / Solo tentoonstelling

FILIP VERVAET





Opening friday mai 24  | vrijdag 24 mei
20h00

de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

mai 25 - august 18 | 25 mei - 18 augustus

Deze tentoonstelling is een samenwerking
van de Warande en de Brakke Grond in Amsterdam