donderdag 12 oktober 2017

'RETURNING': TENTOONSTELLING STANISLAV PAMUKCHIEV IN ART CENTER HUGO VOETEN


Stanislav Pamukchiev
 Returning


Art Center Hugo Voeten 

'Returning' is de allereerste solotentoonstelling in België van Stanislav Pamukchiev (°1953), één van de meest gerenommeerde hedendaagse Bulgaarse kunstenaars.

Zijn recentste reeks schilderijen, alsook de voorbereidende tekeningen maken deel uit van de tentoonstelling. In zijn werk drukt Pamukchiev zijn voeling met het sacrale uit als een obsessieve anonieme kracht voor individuele en collectieve rituelen waarin de heilige betekenis van het leven behouden blijft. De tentoonstelling wil het wezenlijke van de mens centraal stellen, zijn 'innerlijke zwaartekracht', de kern van psychische en spirituele volkomenheid.

In zijn werk toont Stanislav Pamukchiev zijn aversie tegen de totale secularisatie, het pragmatisme en commercialisering. Hij kant zich tegen de terugval in massacultuur en het verlies van een waarde-gebaseerd perspectief in een stuurloze wereld.

Kunsthistorica en onafhankelijk curator Vessela Nozharova is co-curator van de tentoonstelling. Deze is mogelijk gemaakt met de steun van het Staatsinstituut voor Cultuur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Bulgarije.

De tentoonstelling is open t/m 21 december 2017.

Art Center Hugo Voeten
Vennen 23
2200 Herentals

Warm aanbevolen door Konseptlid Marleen Voeten!!!