vrijdag 1 november 2013

NIEUWE AANGEKOCHTE BOEKEN DOOR KONSEPT VOOR BOBLIOTHEEK ABK MORTSEL

Bernd Lohaus. Uitg MAC. 2013

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het MAC, Grand Hornu, 2013. Alle afbeeldingen paginagroot, de meeste in kleur. Franstalig, Duitstalig en Nederlandstalig.




























In Erwartung der Ereignisse. Heribert C. Ottersbach. Werke / Works 1995-2006. Uitg Hatje Cantz. 2007.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Kunsthalle Tübingen 2007. Zeer uitvoerige toelichting bij het leven en werk van de kunstenaar. Alle illustraties (135) in kleur. Duitstalig.




























Ewald Mataré. Plastik. Uitg VG Bild-Kunst en Museum Kurhaus Kleve 2010.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Kurhaus Kleve 2010. Veel illustraties in kleur. Uitvoerige toelichting bij het leven en werk van de kunstenaar. Duitstalig.








El Lissitzky. Ontwerpen. Vanabbemuseum. Uitg Antique Collectors’Club ism Van Abbemuseum, Eindhoven. 2009.

In dit boek schetst John Millner het werk van de Russische Suprematistische kunstenaar. Alle afgebeelde werken (waarvan de meeste in kleur, zijn van het Van Abbemuseum. Nederlandstalig



























Firmament en Andere Stelsels and Other Forms. Antony Gormley. Uitg Middelheimmuseum. 2013.

Uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in het Middelheim museum Antwerpen 2013. Toelichtende tekst door Antony Gormley. Beschouwende essays. Afbeeldingen in zwartwit en kleur. Nederlandstalig en Engelstalig



,























Per Kirkeby. Lithographs. Mikael Wivel. Uitg Forlaget Bjerggaard, Denmark. 2000

Monografie over de lithografieën van Per Kirkeby. Uitvoerige toelichting en interview. Meer dan 100 illustraties in kleur. Engelstalig.


























Ilya Kabakov. A return to painting. Eine Rückkehr zur Malerei. 1061 – 2011. Uitg Kerber Verlag Bielefeld 2012.

Zeer uitvoerige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Sprengel Museum Hannover 2012. Veel toelichtende essays en alle illustraties paginagroot in kleur. Duitstalig en Engelstalig

























Giorgio Morandi. Door Maria Cristina Bandera en Marco Franciolli. Uitg Silvana Editoriale Spa. 2012.


Zeer uitvoerige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Museo d’Arte della Città di Lugano 2012. Het boek bevat enkele essays over leven en werk van de kunstenaar. Alle illustraties, waarvan vele paginagroot, in kleur. Italiaans- en Engelstalig.


























Christo Big air Package. Christo und Jeanne – Claude, Projekte 1961 – 2013. Door Wolfgang Volz en Peter Pachnicke. Uitg Klartext Verlag, Essen. 2013

Catalogus bij het gelijknamige project en tentoonstelling in de gasometer te Oberhausen 2013. Het boek bevat eveneens een overzicht (in tientallen kleurenfoto’s) van het werk van deze kunstenaar. Toelichting bij elk project. Duitstalig en Engelstalig.




























Sol LeWitt. Uitg Centre Pompidou-Metz. 2012

Catalogus bij de Tentoonstelling ‘Sol LeWitt, Wall Drawings from 1968 to 2007’ in het M – Museum Leuven en het Centre Pompidou – Metz 2013.
Zeer uitvoerige toelichting bij het werk van de kunstenaars. Meer dan 100 paginagrote illustraties in kleur. Engelstalig.





























Mike Kelley. Door John C. Welchman, Isabelle Graw en Anthony Vidler. Uitg Phaidon 2011.

Zeer uitvoerig overzicht van het werk van deze kunstenaar met enkele essays en veel illustraties in kleur. Engelstalig





























Elisabeth Peyton. Here she comes now. Uitg Verlag der Buchhandlung Walter König, Köln 2013.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Staatliche Kunsthalle Baden-Baden, 2013. Inleidend interview en enkele essays. Paginagrote illustraties in kleur van schilderijen en foto’s. Duitstalig en Engelstalig.



































Ai Weiwei. Door Karen Smith, Hans Ulrich Obrist en Bernard Fibicher. Uitg Phaidon Press Ltd. 2013.

Uitgebreid overzicht van het werk van deze kunstenaar. Met zeer veel paginagrote illustraties in kleur, een interview door Hans Ulrich Obrist, en enkele uitvoerige essays. Engelstalig.































Philip Aguirre Y Otegui. Uitg Mu.ZEE Oostende. 2013

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Mu.ZEE te Oostende in 2013.


























Philip Aguirre Y Otegui. Sculptures 1985 – 2007. Uitg Mercatorfonds. 2008.

Overzicht van het werk van deze kunstenaar, in een eindredactie van Hans Cottyn, Paul Holberton en Bruno Bernaerts. In enkele essays geven Luc Tuymans, Johan Pas, Eva Wittocx en Kan-si toelichting bij het het werk van de kunstenaar. Het boek bevat tientallen paginagrote illustraties in kleur van het sculpturale werk, tekeningen en schilderijen. Nederlandstalig, Engelstalig en Franstalig.



























Günther Zins. Schwerlos. Zeichen im Raum. Uitg Kerber Verlag, Bielefeld. 2011.

Uitvoerige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Gogh en Museum Schloss Moyland, 2011. Inleidend essay over leven en werk van de kunstenaar door Marion Bornscheuer. Paginagrote illustraties van tekeningen en beeldhouwwerk. Duitstalig.




























Goran Djurovic. Prima Time. Uitg Ludion. 2013.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster te Gent, 2013. Enkele essays door Bernard Dewulf en Eric Rinckhout. Paginagrote illustraties in kleur. Nederlandstalig/Engelstalig.



























Whatever About the Collaboration. Rocket and Wink. Limited edition 258/500. Uitg Seltmann+Söhne, Lüdenscheid / Berlin. Whatever Nr 5.

Het magazine ‘Whatever NR R’ door Rocket and Wink toont paginagroot en in kleur tientallen affiches en grafische werk dat door dit duo werd gemaakt naar aanleiding van hun samenwerking met verschillende organisatoren. Catalogus bij een tentoonstelling van dit werk in de Kunsthalle Hamburg 2013.

































Whatever About musicposters. Rocket and Wink. Limited edition 394/500. Uitg seltmannundshne.de. Whatever Nr 3

Het magazine ‘Whatever NR 3’ door Rocket and Wink toont paginagroot en in kleur tientallen affiches van het gelijknamige creatieve naar aanleiding van een tentoonstalling in de Kunsthalle Hamburg 2013.




























Paula Modersohn-Becker. Die Gemälde aus den drei Bremer Sammlungen
. Uitg Paula Modersohn-Becker Stiftung Bremen. 2008. Enkele essays over leven en werk van de kunstenaar. 140 Paginagrote illustraties in kleur. Duitstalig





























R.B.Kitaj. Die retrospective. Hubertus Grassner, Eckhart Gillen, Cilly Kugelmann. Uitg Kerber Verlag, Bielefeld / Berlin, Künstler und Autoren, 2012.


Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Kunsthalle Hamburg 2012. Zeer uitvoerige essays over leven en werk van de kunstenaar. Paginagrote illustraties (en enkele uitvouwbare pagina’s) in kleur. Duitstalig.




























Feininger Lyonel: Drawings ans Watercolors, Peter Nisbet, uitg Hatje Cantz, 2011


Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in Berlijn, Muchen en Harvard Art Museumsin 2011. Inleidend essay met als titel: Feininger, Lieverman, Harvard: An essay on Reputation and Response. 77 illustraties waarvan de aquarellen in kleur. Engelstalig.