maandag 4 augustus 2014

TENTOONSTELLING DAGCENTRUM KATRINAHOF BIJ KONSEPTSPONSOR DE HEERLYCKHEID

Het dagcentrum van het orthopedagogisch centrum Katrinahof heeft een activiteitenaanbod en dit op maat van een zestigtal volwassenen met een verstandelijke beperking. Voor een groot deel van onze gebruikers bestaat dit aanbod uit werken in verschillende ateliers, waaronder een creatief ambachtelijk atelier. Hier wordt getekend, geschilderd, worden er 3D-werken in papier-maché gemaakt en verschillende druktechnieken aangeboden. Voor het creatieve laten wij ons inspireren door tal van kunstenaars, want elke kunstenaar heeft zijn muze.

 De kunstenaars van het creatief ambachtelijk atelier troffen collectief hun inspiratiebron in de surrealist René Magritte.

 René Magritte doet ons nadenken over datgene wat wij niet langer bewust ervaren, datgene wat wij het alledaagse, het "gewone", de routine noemen. Net daarom schildert hij de vertrouwde dingen op een onverwachte manier. De kunstenaars en hun begeleiders denken op dezelfde manier als deze surrealist. Via zijn "bolhoed", "paraplu" en "appel" kwamen wij tot zeer verrassende resultaten.


Nog tot 30 augustus te bewonderen in 

Wijnhandel De Heerlyckheid
Pretoriastraat 28 | 2600 Berchem
tel. 03 235 84 94

Voor meer informatie: O C Katrinahof - Fromentinstraat 1 - 2050 Antwerpen


Een tip van Jacqueline Van der Mueren