donderdag 20 september 2012

UITNODIGING FEESTJE "DE REUS" IN BOVENZAAL ABK MORTSEL & BEKENDMAKING WINNAARS BLADWIJZERACTIE
Op vrijdag 28 september 2012 geeft "De Reus" om 19 uur een feestje in de bovenzaal van de ABK en maakt hij de winnende kostuums bekend die kinderen tussen 6 en 14 jaar oud op de bladwijzers van de ABK konden tekenen, plakken, schilderen, monteren, fantaseren...

De eerste prijs:

Gratis inschrijving aan de ABK Mortsel, filiaal Edegem of wijkafdeling Sint-Jozef, of terugbetaling van inschrijvingsgeld

De tweede prijs:

Een koffer met academiematerialen

Van harte welkom!

KONSEPTLID ANN LITTANI (ATELIER DAVID OOMS) WINT INTERNATIONALE SCHILDERWEDSTRIJD ROYAL TALEN[t]S 2012

ANN LITTANNI WINNAAR ROYAL TALEN[t]S 2012

Eerste prijs Royal Talen[t]s 2012
1500 euro (geldprijs 1000 euro + 500 euro aankoopbon Talens materialen),
‘Lego Exoforce zwart’, door Ann Littani – voorronde Mortsel (België)

Motivatie van de jury onder voorzitterschap van Flor Bex, eredirecteur van het M HKA: “‘Lego Exoforce zwart’ toont een bevreemdend beeld op de grens het abstracte en het figuratieve.

De jury kent dit werk de eerste prijs toe omdat het voor hen het meest krachtige en aanwezige beeld is van alle finale-inzendingen. Het uitgangspunt is beslist origineel. Het beeld wordt trefzeker uitgewerkt, in een bijzondere compositie die het geheel visueel erg boeiend maakt.”Tijdens de expositie kunnen de bezoekers zelf hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs: 200 euro (geldprijs 100 + 100 euro aankoopbon Talens materialen). Deze wordt na 30 september 2012 uitgereikt.


De gratis tentoonstelling loopt tot en met 30 september op 5 locaties in de Lierse binnenstad. Je kan deze locaties vrij bezoeken tussen 11u en 17u, ze liggen op wandelafstand van elkaar: De Academie voor Muziek, Woord en Dans, de Academie voor Schone kunsten (beeldverslag van de voorronden, gemonteerd door Kadir Balcí, regisseur Turquaze (2010)), de Kapel Oud Wezenhuis, de Pastorij en het Spui.

Meer info op: www.royaltalents.eu

dinsdag 18 september 2012

KUNSTEXPLORATIE: CURSUS KUNSTBESCHOUWING IN ABK MORTSELKunstexploratie
Cursus Kunstbeschouwing


Deze optie richt zich tot volwassenen die kunst willen verkennen, zonder evenwel zelf artistiek werk te maken.

Een verkenner gaat op avontuur, zoekt naar achtergrondkennis en wapent zich met praktische ervaring. Deze cursus is daarom opgevat als een 'drieluik', Een excursieprogramma en een proefondervindelijk atelier vormen de zijluiken van het centraal kunstbeschouwelijk paneel. In dit centraal paneel wordt de persoonlijke ervaring gekoppeld aan inzicht.
Een concreet kunstwerk vormt steeds het vertrekpunt en een aanknopingspunt. We leren bewust kijken naar beelden en we proberen het te begrijpen in zijn gelaagdheid.
In de kunstbeschouwing kijken we als het ware door een caleidoscoop aan invalshoeken. De vakoverschrijdende benadering situeert het werk in de bredere artistieke context en gaat van vorm tot voorstelling, van functie tot gevoel, van sociologie tot psychologie en van kunstgeschiedenis tot kunsttheorie.
Het proefondervindelijk atelier biedt u een concrete kijk op materialen en technieken van de meest gangbare disciplines. Daarenboven verkennen we de specifieke beeldtaal aan de hand van een aantal praktische experimenten.

Kortom we verruimen uw kunstervaring tot een meerluik.


Praktisch:
lessen: elke vrijdagavond van 18u40 tot 22u10
excursies: één zaterdagnamiddag om de 3 weken

Academie voor Beeldende Kunsten Mortsel
Lieven Gevaertstraat 52
2640 Mortsel
tel.: 03/ 449.31.85
email: abk.mortsel@scarlet.be

maandag 17 september 2012