dinsdag 26 april 2022

ABK MORTSEL EN VRIENDENKRING KONSEPT SOLIDAIR MET VLUCHTELINGEN UIT OEKRAÏNE. OPBRENGST BENEFIETACTIES 30 APRIL 2022 GOED BESTEED.


 

Beste collega’s,
Beste leerlingen,
Beste ouders,
Beste vrienden,

De Academie voor Beeldende Kunst van Mortsel & Edegem  (ABK) &  haar Vriendenkring Konsept zijn solidair met  de inwoners van Oekraïne die door de oorlog hun land moesten ontvluchten. Daarom organiseert  ABK op zaterdag 30 april allerlei benefietacties ten voordele van de vluchtelingen, waaronder een veiling van kunstwerken, een fotoshoot, enz.

Hoe zal het ingezamelde geld besteed worden?

Lokaal Bestuur Mortsel richt een 70-tal opvangplekken in om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. ABK & Konsept willen helpen om deze kamers bewoonbaar en aangenaam te maken. Met het geld dat op 30 april wordt ingezameld, kopen we meubilair, huisraad, kinderspeelgoed en verzorgingspakketten.

Op www.abk-mortsel.be  en op deze Konseptblog zullen respectievelijk ABK en Konsept communiceren hoeveel geld 30 april voor de vluchtelingen heeft opgeleverd en wat ermee zal worden aangekocht.

Op de website van Stad Mortsel kan je nalezen waar en hoe Mortsel de opvang van Oekraïners organiseert en kan je de keuzelijst van aankopen inkijken: https://mortselhelpt.be/

Samen met het ganse team van de ABK en Konsept hoop ik op een overweldigende golf van solidariteit!


Met warme groeten,

Ann Woedstadt

Directeur Academie voor Beeldende Kunst Mortsel & Edegem

secretariaat@abkmortsel.eu