vrijdag 21 mei 2010

'MENS - LANDSCHAP': EEN BELGISCH-ZWITSERS PROJECT WAARAAN LINDA VINCK EN STADSDICHTER PETER HOLVOET- HANSEN SAMEN DEELNAMEN
Dit project komt voort uit een samenwerking tussen het Masereel Centrum, LiterGra vzw (Antwerpen) en de Lithographie- und Radierwerkstatt Schloss Haldenstein (Zwitserland). Telkens werden artistieke duo's (dichter en graficus) samengesteld om rond een thema te werken en te komen tot een bibliofiel resultaat.

Dichteres Annmarie Sauer en grafisch kunstenaar Roeland Kotsch inspireerden zich op het thema "Mens en Landschap". Er ontstonden zes gedichten en drie bladen grafiek, recto-verso gedrukt, met aan de ene zijde een ets waarin het gedicht werd verwerkt en aan de andere zijde een kleurenlino.

De drijvende gedachte: het geheugen is als een landschap en het landschap is ook een geheugen, laag op laag gesedimenteerd. En zo wordt het lichaam ook opgenomen in het landschap, als de herinnering aan een bestaan.

Luister ook op zaterdag 29 mei (tussen 14 en 16 uur) naar TARANTELLA op Klara, waar Johan van Cauwenberghe het project zal bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten