maandag 14 maart 2011

VIERDAAGSE STUDIEREIS KONSEPT DORTMUND - HANNOVER - MUNSTER. 'VAN RUHR TOT TEUTOBURGER WALD'- 6 TOT 9 OKTOBER 2011 - INSCHRIJVEN VANAF MAANDAG 18 APRIL 2011

Het Ruhrgebied heeft zich de voorbije jaren met zijn vele kunststeden, nieuwe musea en industrieel archeologisch erfgoed ontwikkeld tot één van de belangrijkste culturele regio’s van Duitsland, en wellicht ook van Europa. Denk maar aan steden als Essen en Duisburg, u misschien bekend van talloze dagreizen van Konsept. Maar er is uiteraard méér: Bottrop, Dortmund en Münster bijvoorbeeld, of iets verder in het Teutoburger Wald steden als Lemgo, Herford en Hannover. Uit het enorme aanbod hebben wij noodgedwongen een selectie moeten maken…….we kozen niet voor het archeologisch erfgoed, maar leggen de nadruk op moderne kunst en oude kunststeden.

BOTTROP: Het Jozef Albers museum, met een vaste collectie en een tentoonstelling rond de schilder Gotthard Graubner.

DORTMUND: Twee prachtige musea: Museum Ostwall en het Museum Kunst & Kulturgeschichte.

We bezoeken ook de Petrikirche met één van de grootste intakte Antwerpse retabels.BIELEFELD: bezoek aan de Kunsthalle (het eerste moderne museum in Duitsland van Philip Johnson) met een tentoonstelling ‘Picasso 1905 in Parijs’


LEMGO: prachtige oude Duitse stad die ongeschonden uit de tweede wereldoorlog is gekomen.

We kuieren er rond, doen een terrasje en bezoeken het ‘Junkerhaus’.
HERMANNSDENKMAL: monument uit 1870 dat werd opgericht ter gelegenheid van de eenmaking van Duitsland…..midden in het ‘mythische’ Teutoburger Wald.HERFORD: het museum MARTA Herford van Frank Gehry….het geesteskind van Jan Hoet!

HANNOVER: Het Museum Sprengel, een van de grootste musea van Duitsland, met een zeer grote collectie Kurt Schwitters en verder werk van Lissitsky, Otto Dix, Nay, Sol Lewitt, Bruce Neumann, Richter, Bazelitz, Max Ernst en vele anderen. We bezoeken wellicht ook het Kestnermuseum Pro Arte, het Kestnergesellschaft (Aktuele kunst) en het museum ‘Eisfabrik’. Verder zullen we ook aandacht hebben voor het Duits museum voor karikaturen met een grote verzameling werken van Wilhelm Busch en wisselende tentoonstellingen.
Hopelijk is het mooi weer en kunnen we genieten van de tuinen van het paleis Herrenhausen, gekend als de mooiste tuinen van Duitsland.


MUNSTER: in deze prachtige stad bezoeken we de DOM en het Raadhuis met de mooie vredeszaal. Verder bezoeken we het landesmuseum en ook het Picasso museum waar een tentoonstelling loopt van internationale grafiek uit de periode 1950 tot 1970.

Tenslotte kan je ook nog het Lakmuseum bezoeken en kan je doorheen de ganse stad een parcours met beeldhouwwerken volgen van Chilida, Horn, Serra, Judd, Kobakov, Oldenburg, Moore en anderen.Praktisch

- Vertrek: 6 oktober 2011 om 8 uur; lunchpakket mee te brengen
- Terug: 9 oktober 2011 rond 22uur

- Verblijf op basis van half pension met uitgebreid avondmaal en ontbijtbuffet:

o Dag 1: Dortmund,Hotel Ibis
o Dag 2 en 3: Hannover,Maritim Grand Hotel
- Twee-gangenmenu op de terugweg in Hotel Van der Valk te Venlo is inbegrepen in de prijs
- Verder inbegrepen: vervoer, baantaksen, fooien, toegangsprijzen musea, annulatieverzekering en informatiebrochure.

- Prijs op basis van 30 deelnemers:

o Tweepersoonskamer: 385 € per persoon
o Opleg voor eenpersoonskamer: 52 €
o Niet leden van Konsept: opleg 30 €

Inschrijvingen

Vanaf maandag 18 april 2011 en voor 19 juni 2011

Alle inschrijvingen eerst via de Konsepttelefoon: 0473 93 86 71.

Spreek steeds een boodschap in en vermeld je naam en telefoonnummer. Ook een sms met dezelfde informatie is welkom.

!!!!!!! Na je telefonische inschrijving en na de bevestiging van Konsept, stort je het verschuldigde bedrag op nr: 320-0692986-88 en ben je officiëel ingeschreven.

Meer praktische gegevens met de juiste dagindeling volgen later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten