vrijdag 10 juni 2011

UITTIP VOOR FAMILIES: DAHLIA PESSEMIERS-BENAMAR & YAMINA TAKKATZ C SPELEN 'DRAAIT DEN DRAAD EN ZIE ZE ZEI' (6+). MAGHREBIJNSE SPROOKJES EN VERTELLINGEN IN EEN HEEL BIJZONDERE TENT!

“Het sprookje is uit. Ik ga het terugleggen onder de boom waar ik het gevonden heb en iemand anders zal het vinden.” Berbers gezegde

Verhalen en sprookjes zeggen veel over de cultuur van een volk. Ze worden mondeling overgeleverd van generatie tot generatie. Veel Maghrebijnen zijn naar België uitgeweken. Maar hun verhalen en sprookjes zijn dikwijls achtergebleven in het land van herkomst.

Dahlia en Yamina verloren hun hart aan deze vertellingen. Ze willen de verhalen overleveren aan families van hier, maar ook aan families met kinderen en ouders van Maghrebijnse afkomst die hun sprookjes onderweg ergens zijn kwijtgeraakt. Op deze manier willen ze deze verhalen bewaren voor de komende generaties.

Voor de 30ste verjaardag van cultuurcentrum Berchem, gingen ze op zoek naar Berberse sprookjes die overleefden in de hoofden van de Maghrebijnse inwoners van Berchem. Dahlia en Yamina zetten de traditie voort en vertellen jullie de verhalen en legendes die vele grenzen zijn overgegaan.Draait den draad en zie ze zei …
Iedereen kent Sneeuwwitje en Roodkapje. Maar wie heeft er ooit gehoord van Loundja, het nichtje van Rapoensel of Tassadith het zusje van Assepoester? En duizend en één andere sprookjesfiguren uit Noord-Afrika?
Kom ontdekken wie ze zijn onder onze parasol die door jullie magische handjes omgetoverd wordt in een gezellige verhalentent waarin de zuiderwind jullie oren komt strelen.

ZONDAG 19 JUNI 2011 om 14 uur en om 16 uur
Te Boelaerpark, ingang Karel Van De Woestijnelei, 2140 Borgerhout.

ZATERDAG 02 JULI 2011 om 14.30 uur en om 17uur
op het plein voor RVT St. Maria, Vredestraat 93, 2600 Berchem.
(ihkv het slotfestival van cultuurcentrum Berchem)

Tickets: 2€

Productie: vzw Dunia met ondersteuning van de Stad Antwerpen, cultuurcentrum Berchem en Moussem

Info & tickets:

CULTUURCENTRUM BERCHEM
Driekoningenstraat 126
03 286 88 20
www.ccberchem.be

De voorstelling speelt in een tent. Reservatie is sterk aanbevolen, het aantal plaatsen is beperkt!

Met stip aanbevolen door Suzanne Van Bree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten