dinsdag 13 september 2011

CONCERTTIP: DAAU VS FERNANDO SARDO & GEM IN DE SINGEL

DAAU - of Die Anarchistische Abendunterhaltung -, exponent van de Antwerpse rockscene, debuteerde in 1995 met een titelloze cd en een eigen sound.

Klassiek geschoolde muzikanten bespeelden hun akoestische instrumenten met een rockattitude, gaven blijk van een zigeunerspirit en improviseerden erop los.


Sinds dat debuut geniet DAAU een imposante live reputatie. De groep toert intensief door heel Europa en blijft indruk maken op de grote festivals.

In zijn huidige viermansbezetting gaat DAAU een alliantie aan met multi-instrumentalist Fernando Sardo en GEM (Grupo Experimental de Música). Musea en openbare ruimten overal in Brazilië bieden onderdak aan muziekconstructies van Sardo, bouwsels waaruit geluiden komen en waarmee voorbijgangers kunnen 'spelen'. Tijdens een van de biënnales van São Paulo liet hij een groep beschilderde mensen het Museum van Moderne Kunst bestormen om er een party op te zetten met muziek van GEM. Dat Braziliaanse collectief geniet internationale faam dankzij hun 'dessintetizador', oftewel 'de-synthesizer'.

Samen met DAAU en Sardo komt GEM in residentie in deSingel en Vooruit om een gezamenlijk podiumprogramma klaar te stomen. Het concert in deSingel maakt deel uit van het Villanella- en deSingelfestival 'Vamos Brasil!'.

Ter herinnering, DAAU dat zijn:

SIMON LENSKI,cello
ROEL VAN CAMP,accordeon
HAN STUBBE, klarinet
HANNES d'HOINe,contrabas

muzikale uitvoering DAAU , Fernando Sardo , GEM (Grupo Experimental de Música)

VRIJDAG 4 NOVEMBER 2011
Rode Zaal deSingel Antwerpen

Niet te missen en snel reserveren, het concert in de Vooruit is uitverkocht!

Een tip van Marijke Burman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten