vrijdag 11 oktober 2013

600 JAAR ETSKUNST: LEZING DR. AD STIJNMAN IN MUSEUM PLANTIN-MORETUS/PRENTENKABINET

Beste vrienden van de Foundation Veerle Rooms,

Graag vestigen wij nog eens uw aandacht op de lezing van prof. Ad Stijnman zaterdag 2 november en het bezoek aan het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet, Vrijdagmarkt 22, Antwerpen.

- Wij verwachten de deelnemers om 13 uur aan de ingang van het Museum P&M.
Er wordt vooraf een koffie aangeboden.
- Om 13.30 uur stipt is er de lezing van Ad Stijnman in het auditorium. Het aantal deelnemers is beperkt tot 35. Er zijn nog enkele inschrijvingen mogelijk.
- 14,45 uur: Bezoek van groep 1 aan het Prentenkabinet waar conservator Marijke Hellemans ons vergast op de kennismaking met TIEN TOPSTUKKEN uit de rijke collectie.
- 15,30 uur: Bezoek van groep 2 aan het Prentenkabinet.

Beide groepen kunnen afwisselend GRATIS de tentoonstelling 'OVER KOMEN EN GAAN' bezoeken, met een 50 tal prenten en tekeningen waaronder 14 werken van Eugeen Van Mieghem. Het is een expo over migratie naar aanleiding van de opening van het RED STAR LINE Museum, Montevideostraat 4. Voor miljoenen mensen uit heel Europa waren de loodsen van de Red Star Line de start van een nieuw bestaan in de Verenigde Staten en Canada: de Nieuwe Wereld. Tussen 1873 en 1934 vertrokken meer dan twee miljoen landverhuizers van hieruit.

Het belooft een bijzonder leerrijke en aangename namiddag te worden.
Inschrijvingen voor 20 oktober - zie flyer bijlage.

Vriendelijke groet

Jan Dockx
Voorzitter Vriendenkring Foundation Veerle Rooms
http://www.rooms-veerle.be/foundationEen tip van Jacqueline Van Der Mueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten