maandag 21 oktober 2013

KLEUR BEKENNEN ROEPT MALI-PROJECT ABK MORTSEL UIT TOT 'STERK PRAKTIJKVOORBEELD'!


 

Maliproject uitgeroepen tot sterk praktijkvoorbeeld

 
Het project “Kunstkramers voor Kani-Bonzon, een dorpengemeenschap in Pays-Dogon in Mali” dat de Academie voor Beeldende Kunst Mortsel met ondersteuning van vriendenkring Konsept vorig schooljaar ter gelegenheid van de “Dag v/h DKO 2013” organiseerde, werd door Kleur Bekennen van de provincie Antwerpen uitgeroepen tot “sterk praktijkvoorbeeld”. Eén van de redenen voor deze nominatie is de samenwerking voor dit project van de ABK met basisschool de Musica in Antwerpen en de lerarenopleiding van de Artesis Hogeschool.

 

Annemie Bosmans en Ann Woedstadt hebben op 15 oktober het project toegelicht tijdens de Inspiratiedag van Kleur Bekennen. Tijdens deze Inspiratiedag wil Kleur Bekennen leerkrachten van verschillende onderwijsniveaus motiveren om wereldburgerschap te integreren in hun lessen en op school.

 

Met de opbrengst van het Maliproject werd de schoolkantine van enkele basisischolen in Endé, één van de dorpen van Kani-Bonzon, gedurende 5 maanden voorzien van rijst en bakolie. Op die manier werd ervoor gezorgd dat de 700 leerlingen ten minste éénmaal per dag een warme maaltijd konden gebruiken. Tijdens de recente oorlogs - en voedselcrisis in Mali, voorkwam deze maaltijd niet alleen dat de leerlingen ondervoed zouden geraken, maar stimuleerde hen ook om naar school te blijven gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten