maandag 6 januari 2014

NIEUW AANGEKOCHTE BOEKEN DOOR KONSEPT VOOR BOBLIOTHEEK ABK MORTSEL


Architektur in Hamburg. Der grosse Architekturführer. Über 1000 Bauten in Einzeldarstellungen. Ralf Lange, Uitg. Junius Verlag Gmbh Hamburg. 2008.

Een overzichtelijke architectuurgids van Hamburg en omgeving met een beschrijving en een foto van elk gebouw. Foto’s in zwart wit. Duitstalig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Folkert De Jong. Amabilis Insania. Uitg Middelheimmuseum. 2013.


Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Middelheimmuseum te Antwerpen. Toelichtende essays door Sara Weyns, Jan Dietvorst en een interview met de kunstenaar door Steven Cox. Alle afbeeldingen in kleur. Engelstalig en Nederlandstalig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Folkert de Jong. Circle Of Trust. Selected works 2001 – 2009. Uitg Black Cat Publishing. 2009.
 
Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Groninger Museum te Groningen van oktober 2009 tot april 2010.
Enkele toelichtende essays. Alle illustraties in kleur, paginagroot. Engelstalig.
 
 
 
 
 
 
   Engraving and etching 1400 – 2000. A history of the development of manual intaglio printmaking processes. Ad Stijnman. Archetype Publications. 2012.
 
Zeer uitvoerig overzicht van de ontwikkeling van grafische technieken, rijk geïllustreerd. 685 pagina’s. Engelstalig
 
 
Nalini Malani. Uitg Edizioni Charta srl 2007

Catalogus bij de tentoonstelling van werk van deze kunstenares in het Irish Museum of Modern Art in 2007. Toelichtende essays en een interview met de kunstenares. Zeer veel illustraties, paginagroot, in kleur. Engelstalig.
 
 
 
    Serge Poliakoff. Retrospective. Christiane Lenge et Nils Ohlsen. Uitg Mardaga. 2007
 
Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het BAM te Mons van oktober 2008 tot februari 2009. Enkele toelichtende essays door Siegfried Gogr, Katharina Henkel, Karin Koschkar, Nils Ohlsen en Alexis Poliakoff. 96 illustraties waarvan de meeste paginagroot en in kleur. Franstalig.
 
 
 
 
 
 
 
    Tony Oursler. Vox Vermacular. Une anthologie. Uitg Fonds Mercator en MAC’s/ Grand Hornu 2013
 
 
Dit Boek is verschenen ter gelegenheid van de tentoonstelling “Tony Oursler. PHANTASMAGORIA” in het museum MAC’s/Grand Hornu van nevember 2013 tot februari 2014. Het is een anthologie van het werk van Oursler, onder leiding van Denis Gielen. De teksten zijn van Tony Oursler, de inleiding is geschreven door Billy Rubin. Het boek geeft een brede indruk van alle aspecten van het werk van Oursler. Zeer veel illustraties, de meeste in kleur. Franstalis en Engelstalig.
 
 
 
 
 
     Anish Kapoor. Drawings. Uitg Verlag der Buchhandlung Walter König, Köln. 2005.
 
 
Het grafisch werk van Anish Kapoor van 1997 tot 2003. Enkele toelichtende essays. Alle afbeeldingen paginagroot en in kleur. Engelstalig en Franstalig.
 
 
 
Bonnard. Door Nicholas Watkins. Uitg Phaidon 114.


Biografie en monografie van leven en werk van de kunstenaar. Rijkelijk geïllustreerd. De meeste illustraties paginagroot en in kleur.
Engelstalig
    George Grosz. Een groot nee. De visionaire Grosz.
 
    Door Ralph Jentsch. Uitg. Pandora. 2013.
  
 
Uitvoerige monografie over het werk van de Duitse kunstenaar George Grosz. Zeer rijkelijk geïllustreerd. Alle illustraties in kleur.
Nederlandstalig. Franstalig. Duitstalig.
 
 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten