maandag 24 november 2014

BRENG DRINGEND JULLIE STEM UIT VOOR SCHITTEREND PROJECT 'VOLKSOPERA'!!!

Met enkele vrienden richtte Maartje Stubbe een nieuw productiehuis op voor komische opera: Volksopera. Ze doen mee met een crowdfunding actie. Jullie kunnen hen een handje helpen door te stemmen via deze link IA Friends - Internet Architects : een platform voor lokale kunstenaars en hun creatieve projecten.
Neem eens een kijkje en als Volksopera jullie bevalt, graag even stemmen voor 1 december. De oproep doorsturen naar anderen mag, ook altijd!
Volksopera is een nieuw productiehuis voor komische opera uit de periode 1850-1950.
'Le Docteur Miracle' van Charles Lecocq wordt hun eerste presentatie.

'Le Docteur Miracle' vertelt het verhaal van een jonge kapitein die de antimilitaristischevader van zijn geliefde moet misleiden om haar te huwen.
De voorstelling vormt het einde van een werkperiode waarin Stijn Saveniers (Volksopera) en Jorgen Cassier (Zuidpool) met 4 zangers op zoek gaan naar een hedendaagse acteerstijl en dito zangtechniek voor voornoemd repertoire. Verwacht authentiek innovatief komisch muziektheater - kortom, aan iets wat u nog nooit hebt gezien.


‘Le Docteur Miracle’ is een éénakter van Charles Lecocq van ongeveer 50 minuten. Charles Lecocq won er op 25-jarige leeftijd een competitie mee die Jacques Offenbach had georganiseerd, met Daniel Auber als voorzitter van de jury. Hij moest de eerste prijs delen met Georges Bizet, die exact hetzelfde libretto op muziek had gezet. Bizet koos daarna voor het operagenre, Lecocq werd een van de bekendste operettecomponisten (hoewel hij nog 31 opera’s zou schrijven). Studiegenoot van Camille Saint-Saëns, goed bekend met figuren als Reynaldo Hahn, Marcel Proust en André Messager, is hij nu een van de vele onterecht vergeten componisten.

Alvast te bekijken in theater Zuidpool
zaterdag 31 januari 2015
Geen opmerkingen:

Een reactie posten