maandag 8 augustus 2016

KUNSTPROJECT COMINGWORLDREMEMBERME KOMT NAAR MORTSEL

ComingWorldRememberMe is een project dat staat voor hoop en verbondenheid.

Tussen 2014-2018 herdenkt dit kunstproject van vzw Kunst ism kunstenaar Koen Vanmechelen de slachtoffers die tijdens WOI in België vielen.
Duizenden mensen zullen samen 600 000 beeldjes boetseren. Elk beeldje staat symbool voor één van de slachtoffers die het leven lieten tijdens de Eerste wereldoorlog.
Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk in 2018 de land art installatie ComingWorldRememberMe vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.Ook Mortsel doet mee. Van vrijdag 2 september tot zondag 11 september 2016 nodigen stad Mortsel en de GROS (Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking) iedereen uit om actief deel te nemen.
Je kan individueel of in groep terecht in het mobiel atelier onder de shelter (BAR4)  in FORT 4. De volledige workshop duurt ongeveer 1 uur.
Je wordt er begeleid tijdens het maken van je eigen beeldje. Zo word je peter of meter van dit uniek project. Een peter- of meterschap kost 5 euro.
De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort naar een goed doel dat kinderen helpt die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden.
Als peter of meter ontvang je een gepersonaliseerd certificaat, met hierin een dog-tag met CWRM-stempel. Bij elk beeldje hoort ook een dog-tag waarop de naam van de maker (jij dus) en de naam van een slachtoffer staat.  
             
Meer informatie over het project kan u vinden op www.cwrm.be.

Wanneer is het atelier in Mortsel open?
Zaterdag 3 september van 10u00 tot 16u00                              
Maandag 5 tot vrijdag 9 september van 15u00 tot 17u00
Zaterdag 10 en zondag 11 september van 10u00 tot 16u00

Verenigingen en groepen kunnen reserveren via ontwikkelingssamenwerking@mortsel.be  of 03 /444 17 75.
Kom je in je eentje, met een paar vrienden of je gezin en wil je zeker zijn van een plek? Dan kan je ook best een plaatsje reserveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten