maandag 19 september 2016

OPERA BALLET VLAANDEREN OPENT NIEUWE SEIZOEN MET EXPO KOEN VAN DEN BROEK IN ANTWERP TOWEROpera Vlaanderen gaat voor zijn seizoenscampagnes altijd in zee met kunstenaars die het seizoen mee een sterke uitstraling kunnen geven: de voorbije jaren waren dat illustrator Ward Zwart, fotografen Veerle Frissen en Carl De Keyzer en het kunstenaarsduo Maurizio Cattelan en Pierpaolo Ferrari. Voor het nieuwe seizoen viel Aviel Cahn voor het werk van schilder Koen van den Broek, die hij al jaren volgt en ook Sidi Larbi Cherkaoui was meteen enthousiast. In zijn werk gaat Van den Broek namelijk al jaren op zoek naar grenzen en zoekt hij in eerder banale architectuur de interessante details op, van drempels tot schaduwen. Dat werk sluit dan ook naadloos aan bij het seizoensthema Borderline van Opera Ballet Vlaanderen. Cahn wist Van den Broek te overtuigen om een aantal nieuwe canvassen te maken, speciaal voor de nieuwe seizoenscampagne en daarnaast kozen Cahn en Cherkaoui ook nog een aantal beelden uit zijn bestaand werk.

Bij Opera Ballet Vlaanderen zijn ze uiteraard erg trots op deze unieke samenwerking en daarom opent het nieuwe seizoen met een expo, in samenwerking met het Antwerpse museum voor hedendaagse kunst M HKA, waarin het grootste deel van de werken bij elkaar wordt gebracht. De locatie waar dat gebeurt is al even uniek: de 20ste verdieping van de A-tower, naast het Antwerpse operagebouw. De expo wordt mogelijk gemaakt dankzij de gulle steun van mecenas Bernard Van Hool.


De tentoonstelling loopt nog tot en met 30 september en is open van woensdag tot en met zondag tussen 14u en 20u. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten