maandag 20 maart 2017

NIET TE MISSEN UITTIP: VOLKSOPERA COX AND BOX EN THE ZOO

VOLKSOPERA
Cox and Box en The Zoo
dinsdag 4 april 2017 - 20:15
ArenbergschouwburgCox and Box, een farce gebaseerd op het werk Box and Cox, is een begrip in de Engelse taal geworden. Twee totale vreemden blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten – een ‘romance of real life’.
Waarom moet liefde zo gecompliceerd zijn? Deze vraag staat centraal in de twee komische bonbons die Volksopera je presenteert. In The Zoo trachten twee liefdesparen de obstakels tot hun affectie te doorbreken, daarbij amper geholpen door The Great British Public, dat zich in de dierentuin verzameld heeft. Zo denkt een vermomde edelman zijn liefde te moeten tonen door alle snoepjes uit de kraam van zijn geliefde op te eten. Het is lang niet de enige wanhoopsdaad in dit blijspel.

Cox and Box en The Zoo komen rechtstreeks uit de gouden tijd van de Engelse komische opera: een heerlijke relativering van de Victoriaanse moraal, met de humor die onze Engelse buren zo eigen is én de onnavolgbare muziek van de bekendste Londenaar van zijn tijd: Arthur Sullivan.

Volksopera is een nieuw productiehuis voor komische opera uit de periode 1850-1950.

Muziek: Arthur Sullivan | Libretto: F.C. Burnand (Cox and Box); B.C. Stephenson (The Zoo)
Artistieke leiding: Stijn Saveniers en Jorgen Cassier | Met: Anne Cambier, Lien Haegeman, Geoffrey Degives, Kris Belligh, Fabrice Pillet, Eloïse Mabille, Naomi Beeldens, Mathis Van Cleynenbreugel, Lars Corijn en tienkoppige ensemble The Tourist Attraction Company | Productie: Volksopera in co-productie met Theater Zuidpool

Lees meer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten