woensdag 25 april 2018

ABK MORTSEL STEUNT EN NEEMT DEEL AAN 'GEBERMTE 2018'; EEN PARTICIPATIEF EXPERIMENT OP EEN STUK BERMSTROOK TUSSEN MORTSEL EN WILRIJK.

GEBERMTE 2018:  Kleine parade cultuur, kunst en natuur


De oude spoorwegbermen (Den Berm) van Mortsel en Wilrijk kunnen het nut van een ecologische buffer overstijgen. Ze kunnen uitgroeien tot kwaliteitsvolle publieke parkruimtes voor natuur- en cultuurbeleving in brede zin.

Van 28 april tot en met 1 mei 2018 richt GEBERMTE editie 2018 zich opnieuw tot alle liefhebbers van cultuur, kunst en natuur in Wilrijk, Mortsel en omstreken. Het evenement is volledig gratis en vindt plaats op de bermenstroken van de Prins Boudewijnlaan (Wilrijk) tot aan de Antwerpse straat (Mortsel), goed voor een strook van ongeveer 1.200 meter. Blikvanger van deze editie zijn een 30-tal beelden en installaties die door lokale en andere kunstenaars werden gemaakt. Daarnaast plant gebermte ook een programma met lezingen, optredens van lokale en internationale artiesten, een slam poetry avond, en een happening met vuurkorven om de lente te vieren.

GEBERMTE is een participatief experiment dat inwoners en bezoekers van Mortsel, Wilrijk en omstreken wil betrekken bij de herwaardering van de bermen en dat de gebruiksmogelijkheden ervan aftast vanuit natuur, kunst en cultuur. Het initiatief wil nieuwe inzichten, percepties, belevingsvormen en gebruiksvormen van de bermen mogelijk maken. Om zo een flexibele, open en spontane parkruimte tot stand te brengen.


GEBERMTE krijgt de steun van de Stad Mortsel, District Wilrijk, de academies voor beeldende kunst van Mortsel en Wilrijk, Cultureel Centrum Mortsel, Cultuurraad Mortsel, vzw Lokaal Cultuur Beleid District Wilrijk, Walpurgis, Bermtijgers/Bruggenbouwers en De Kleine Expeditie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten