woensdag 25 september 2019

'MAY YOU LIVE IN INTERESTING TIMES': LEZING OVER DE 58STE BIENNALE VAN VENETIE DOOR HANS MARTENS IN ABK MORTSEL






De Academie voor Beeldende Kunst Mortsel
nodigt alle geïnteresseerden uit voor een:

Lezing over de 58ste Biënnale van Venetië:
“May You Live in Interesting Times”

door Hans Martens

op woensdag 9 oktober om 19:00 uur

in de Bovenzaal van de ABK, Lieven Gevaertstraat 52, Mortsel

inkom: gratis



Om de twee jaar vindt in Venetië de Biënnale plaats, een groots overzicht van hedendaagse kunst van over de hele wereld. De curator van de hoofdtentoonstelling, “May You Live in Interesting Times”, is dit maal Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen. Naast deze hoofdtentoonstelling en de landenpaviljoenen in de Giardini en het Arsenale, worden er in Venetië nog belangrijke “nevententoonstellingen” georganiseerd, waaronder een expo met het werk van Luc Tuymans. Een hele brok om te bevatten, en daarom vroeg de ABK aan Hans Martens om een lezing te geven over de Biënnale.

Hans Martens is directeur van de Academie voor Schone Kunsten in Mechelen. Hij bezocht de 58ste editie van de Biënnale verscheidene malen. Hij zal ons wegwijs maken in het overweldigende overzicht van hedendaagse kunst, dat nog tot 24 november in de dogenstad te zien is.
Zijn presentatie is niet alleen interessant voor diegenen die van plan zijn om af te reizen naar Venetië, maar voor al wie erop uit is om te ontdekken welke tendenzen zich wereldwijd in de actuele kunst voordoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten