woensdag 4 oktober 2023

SCHADUWKANT: EEN TENTOONSTELLING VAN LAURENCE CHRISTIAENS IN KNSTWRK (EDEGEM)



                                                  Feestelijke vernissage 
                  zaterdag 7 oktober 2023 om 14 uur 


'Without light and shade no moment can be seen' 

Laurence Christiaens klost met ijzerdraad. Licht en schaduw maken altijd deel uit van haar werk. Het resultaat zijn monumentale werken in ijzerdraad. Imposant en fragiel tegelijk. Ook Laurence liet zich inspireren door het magische licht op onze locatie. Zo is ze de voorbije maanden tot enkele nieuwe werken gekomen.  

Laurence ziet haar werken niet als individuele creaties, maar als een proces waarin de schaduw zich manifesteert. Voor haar is de essentie dat alles in beweging is en verandert afhankelijk van de omgeving en de lichtinval. Licht en schaduw horen bij elkaar.

Laurence Christiaens is afkomstig uit Wervik en woont in Brugge. Als kunstenaar noemt ze zichzelf een autodidact, eigenzinnig, intuïtief en gedreven. Gedurende 40 jaar werkte ze beroepsmatig in de geestelijke gezondheidszorg als psychotherapeut. 

"De veerkracht en de flexibiliteit waarmee sommige mensen in het leven stonden was bewonderenswaardig maar de verborgen en donkere kant van de mens moest noodgedwongen ook zijn aandacht krijgen. Soms stond die op de voorgrond, soms bleef die op de achtergrond, soms was die zeer verwarrend, lelijk, maar vaak ook heel teder en ontroerend."

Haar loopbaan liep ten einde in 2016 en vloeide als vanzelf over in een nieuwe passie: klossen met ijzerdraad.


 De combinatie van ijzerdraad, licht en schaduw zijn de aanzet om tot een nieuwe creatie te komen. 

KNSTWRK: binnenfort Fort 5, Vestinglaan 55 in Edegem

Aanwezigheid per mail of telefoon bevestigen:
Wilfried Breugelmans
KUNSTWERK vzw
0477 33 23 55

Warm aanbevolen door konseptlid Wilfried Breughelmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten