woensdag 25 april 2012

PREMIEPLAAT 2012 VOOR ERELEDEN KONSEPT: FILIP VERVAET 'MYSTERY SPOT' of "PHOTOGRAPH FROM EDEN'

Eindelijk is ze er... met enige vertraging de premieplaat 2011-2012. Je kan kiezen uit 2 edities:

een ruimtelijk werk: "Mystery Spot" 2012 gips, verf 40 x 21,5 x 16,5 cm
of een foto: "Photograph from Eden" 2012 foto 20 x 26 cm

De premieplaten kan je bewonderen in de gang naast het secretariaat en kan je afhalen vanaf donderdag 26 april 2012 tijdens de openingsuren van het secretariaat.

"In de sculpturen, installaties en tekeningen van Filip Vervaet spelen natuurlijke en bovennatuurlijke fenomenen een belangrijke rol. Zijn werk toont deze natuur als een ervaring van immanente dreiging die lijkt te komen van een “outer space”، ondanks soms een eerste onschuldige en zelfs schijnbaar vrolijke indruk. Hierbij verwijst hij onder meer naar romantische schilders waar natuur naast nationale gevoelens ook religieuze mystiek uitdrukt. Tegelijk roepen zijn beelden allerlei verwijzingen op naar mythologie en avontuurrijke kinderverhalen, maar zijn ze ook een knipoog naar glimmende installaties in pretparken. In de visuele wereld van Vervaet komt mysterie, mythologie en entertainment samen."

(Werk van Filip Vervaet is momenteel te zien t.e.m. 05/05/2012 tijdens de groepstentoonstelling "Salvo" in galerie Annie Gentils. www.anniegentilsgallery.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten