dinsdag 24 april 2012

TENTOOONSTELLINGSTIP: YOU ARE HERE - Slinkachu in 2018 Antwerpen

Ontdek een microkosmos in de publieke ruimte.

Dit bijzonder locatieproject introduceert het werk van Slinkachu in het Antwerpse straatbeeld. De Britse street art-kunstenaar Slinkachu werkt sinds aan 2006 aan “Little People”; menselijke taferelen op miniatuurformaat die zich assimileren met hun stedelijke omgeving. Een rioolkolk wordt getransformeerd tot een waterglijbaan. Een weggeworpen colablikje biedt een onderkomen aan een gebedshuis. Zijn foto’s tonen uitvergrotingen die iconische dimensies aannemen. Hij creëert levensechte beelden die met humor vertellen over de anonimiteit van de grootstad. Kleine stadsverhalen over grote thema’s die de verbeelding prikkelen. Voor dit project realiseert Slinkachu vijf nieuwe miniatuurinstallaties/​stadsbeelden, op evenveel locaties, gespreid over de verschillende wijken met postcode 2018.
Op 4 en 5 mei kan het publiek zelf op zoek gaan naar het werk van Slinkachu. Op deze manier worden inwoners en bezoekers uitgenodigd om de eigen leefomgeving met andere ogen te bekijken. Iedereen kan deze installaties in de openbare ruimte ontdekken. Aan de hand van markeringen in het straatbeeld en een webtoepassing wordt de bezoeker wegwijs gemaakt en kan hij/zij zelf Slinkachu’s werk in beeld brengen. Al deze foto’s en filmpjes worden getoond op het feestelijk evenement dat deze tweedaagse afsluit. Slinkachu (Devon - UK, 1979) behoort met ondermeer graffiti-kunstenaar Banksy tot de internationaal bekende street art-beweging. Dit is zijn eerste project in België.

Benieuwd naar de creaties van Slinkachu?
U kan nu reeds kennis maken met zijn werk in een tijdelijke galerij in de Lange Lozanastraat 101b.In deze voormalige bloemenwinkel worden foto’s getoond van de kunstenaar met blow-ups van gerealiseerde werken. De galerij blijft geopend tot 5 mei 2012. YOU ARE HERE is een co-productie van Middelheimproductie en district Antwerpen. Het maakt deel uit van het cultuurtraject 2018 dat specifiek is opgezet door en voor de inwoners van dit stadsdeel.

Vrijdag 4 & zaterdag 5 mei 2012 van 10 tot 22 uur, doorlopend. Zaterdag 5 mei vanaf 19 tot 24 uur, slotevenement in het Kievitsnest, Provinciestraat 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten