donderdag 20 september 2012

KONSEPTLID ANN LITTANI (ATELIER DAVID OOMS) WINT INTERNATIONALE SCHILDERWEDSTRIJD ROYAL TALEN[t]S 2012

ANN LITTANNI WINNAAR ROYAL TALEN[t]S 2012

Eerste prijs Royal Talen[t]s 2012
1500 euro (geldprijs 1000 euro + 500 euro aankoopbon Talens materialen),
‘Lego Exoforce zwart’, door Ann Littani – voorronde Mortsel (België)

Motivatie van de jury onder voorzitterschap van Flor Bex, eredirecteur van het M HKA: “‘Lego Exoforce zwart’ toont een bevreemdend beeld op de grens het abstracte en het figuratieve.

De jury kent dit werk de eerste prijs toe omdat het voor hen het meest krachtige en aanwezige beeld is van alle finale-inzendingen. Het uitgangspunt is beslist origineel. Het beeld wordt trefzeker uitgewerkt, in een bijzondere compositie die het geheel visueel erg boeiend maakt.”Tijdens de expositie kunnen de bezoekers zelf hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs: 200 euro (geldprijs 100 + 100 euro aankoopbon Talens materialen). Deze wordt na 30 september 2012 uitgereikt.


De gratis tentoonstelling loopt tot en met 30 september op 5 locaties in de Lierse binnenstad. Je kan deze locaties vrij bezoeken tussen 11u en 17u, ze liggen op wandelafstand van elkaar: De Academie voor Muziek, Woord en Dans, de Academie voor Schone kunsten (beeldverslag van de voorronden, gemonteerd door Kadir Balcí, regisseur Turquaze (2010)), de Kapel Oud Wezenhuis, de Pastorij en het Spui.

Meer info op: www.royaltalents.eu

1 opmerking: