dinsdag 18 september 2012

KUNSTEXPLORATIE: CURSUS KUNSTBESCHOUWING IN ABK MORTSELKunstexploratie
Cursus Kunstbeschouwing


Deze optie richt zich tot volwassenen die kunst willen verkennen, zonder evenwel zelf artistiek werk te maken.

Een verkenner gaat op avontuur, zoekt naar achtergrondkennis en wapent zich met praktische ervaring. Deze cursus is daarom opgevat als een 'drieluik', Een excursieprogramma en een proefondervindelijk atelier vormen de zijluiken van het centraal kunstbeschouwelijk paneel. In dit centraal paneel wordt de persoonlijke ervaring gekoppeld aan inzicht.
Een concreet kunstwerk vormt steeds het vertrekpunt en een aanknopingspunt. We leren bewust kijken naar beelden en we proberen het te begrijpen in zijn gelaagdheid.
In de kunstbeschouwing kijken we als het ware door een caleidoscoop aan invalshoeken. De vakoverschrijdende benadering situeert het werk in de bredere artistieke context en gaat van vorm tot voorstelling, van functie tot gevoel, van sociologie tot psychologie en van kunstgeschiedenis tot kunsttheorie.
Het proefondervindelijk atelier biedt u een concrete kijk op materialen en technieken van de meest gangbare disciplines. Daarenboven verkennen we de specifieke beeldtaal aan de hand van een aantal praktische experimenten.

Kortom we verruimen uw kunstervaring tot een meerluik.


Praktisch:
lessen: elke vrijdagavond van 18u40 tot 22u10
excursies: één zaterdagnamiddag om de 3 weken

Academie voor Beeldende Kunsten Mortsel
Lieven Gevaertstraat 52
2640 Mortsel
tel.: 03/ 449.31.85
email: abk.mortsel@scarlet.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten