maandag 15 mei 2017

LINDA VINCK NEEMT DEEL AAN 'ENCOUNTERS/ONTMOETINGEN. OVER KUNST EN EMOTIE' IN HET MAS.


'Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie’
Hoe kunst ‘raakt’ over de grens van tijden en culturen
MAS
vrijdag 19 mei - zondag 20 augustus 2017
van 10:00 tot 17:30

met o.a. Linda Vinck


'Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie’ toont dat kunst geen uitleg nodig heeft om ons te raken of te veranderen. Kunst doet iets met een mens, beklijft, geeft nieuwe inzichten... Dat was vroeger al zo en is nu nog altijd. Ongeacht de voorkennis van de bezoeker.Het MAS en het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten Antwerpen werken samen voor deze vernieuwende expo.

De werken in 'Encounters/ Ontmoetingen' zijn niet traditioneel tentoongesteld maar gegroepeerd in clusters die eenzelfde universele ervaring teweegbrengen bij de toeschouwer. Om de beleving onbevangen te houden, hangt er geen tekst of uitleg bij de kunstwerken. Het enige wat je als toeschouwer meekrijgt, zijn de namen van de werken en de kunstenaars.  Curator Paul Vandenbroeck (KMSKA) selecteerde een honderdtal werken van over de hele wereld, van de vroege oudheid tot nu, van bekende en minder bekende kunstenaars. Met werk van onder meer Francisco Goya, Rona Pondick, Dosso Dossi, Adriano Cecioni…

Choreografe en danseres Pé Vermeersch creëert in de expo performances van wisselende aard met enkele markante internationale dansers (Naoka Uemura, Angela Babuin, Mirella Solis, Rebecca Rosseel, Ilya Krouglikov en Federico Ordonez) . Het dansproces is zelf een kunstwerk in wording.

Uren performances
Donderdag en vrijdag van 13u30 tot 16u30
Zaterdag en zondag van 14u30 tot 17u30
Elk laatste woensdag van de maand van 15u30 tot 18u30

Linda Vinck, is konseptlid, oud-leerkracht ABK Mortsel en studente beelhouwkunst ABK Mortsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten