dinsdag 27 oktober 2020

CORONA-WERKBOEK: EEN OVERZICHT VAN ALLE PRESTATIES IN DE ACADEMIE BEELD MORTSEL TIJDENS DE LOCKDOWN


 


Beste collega, leerling, ouder, sympathisant, vriend, …

Dat de Academie voor Beeldende Kunst van Mortsel & Edegem niet stil heeft gezeten tijdens de lockdown, is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Het 75 bladzijden tellende Coronawerkboek dat jullie nu online kunnen doorbladeren, vormt hiervoor niet alleen het ontegensprekelijke bewijs, maar is vooral een visueel aantrekkelijke reportage van een bijzondere periode uit het bestaan van onze academie.

Het Coronawerkboek werd samengesteld door Lieve Fuchs, atelierleerkracht tekenkunst aan de ABK. Van alle online-opdrachten, -tentoonstellingen en  -ontwerpen, die de leerlingen van de academie tijdens het afgelopen voorjaar realiseerden, heeft Lieve een eigenzinnige en artistieke compilatie gemaakt. Eerder werden er al afzonderlijke werken of reeksen van werken, zoals de “Raamzichten”, op de sociale media van onze school geplaatst, maar nu ligt een verzamelalbum voor waarin alle richtingen en ateliers vertegenwoordigd zijn. In feite vormt dit boek ons alternatief voor de jaarlijkse eindejaarstentoonstelling die, zoals jullie weten, helaas niet kon doorgaan, maar die jullie nu vanuit jullie luie zetel eindeloze malen kunnen bezoeken.

Hoewel er in het boek veel te ontdekken en te leren valt, is het niet bedoeld als onlinelesboek teken- of schilderkunst, enz., maar wel als aanstekelijk lokaas voor creatieve zielen. 

Op de allereerste plaats bewijst dit boek dat de verbeeldingskracht van onze leerlingen en leerkrachten zelfs door een venijnig virus als corona niet stuk te krijgen is.

Ik ben dan ook heel fier en dankbaar om jullie het Coronawerkboek voor te stellen. Neem zeker eens een kijkje op de website van de ABK Mortsel. Veel kijkplezier!

Ann Woedstadt
Directeur ABK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten