woensdag 16 april 2008

NIEUWSBRIEF jrg1 februari 08 nr.1


Mevrouw, mijnheer,

Als vriendenkring van de akademie blijft Konsept vernieuwingen op de voet volgen en blijft het nieuwe ideeën van de akademie ondersteunen. Zo komt het dat het sedert vele jaren vertrouwde tijdschriftje niet meer zal verschijnen. Maar niet getreurd. Vanaf heden zal regelmatig een NIEUWSBRIEF verschijnen om je op de hoogte te houden van alle projecten die op de academie lopen, van alle initiatieven die Konsept zelf neemt en die het ondersteunt, en van alle reizen.
Deze nieuwsbrief verschijnt niet met een vaste periodiciteit, maar in functie van de aan te kondigen activiteiten.

Konsept ontwikkelt momenteel een eigen WEBLOG. Wij hopen dat we aldus een open forum creëren voor alle leden van Konsept en voor alle ‘in kunst geïnteresseerden’ die eens graag een kijkje bij ons komen nemen. Wij zullen je in één van de volgende nieuwsbrieven op de hoogte brengen van de start van deze weblog, en hoe je die zal kunnen vinden en eraan zal kunnen participeren.

Wat de REIZEN en de UITSTAPPEN betreft blijft alles bij het oude, al veranderen de modaliteiten. Dit betekent dat leerlingen (al dan niet lid van Konsept) kunnen inschrijven via één van de leerkrachten van de akademie, en dat alle leden van Konsept kunnen inschrijven via de Weblog of het GSM nummer van de vriendenkring (0473 938671). Leden van Konsept genieten voor elke reis van een aanzienlijke korting.
En tenslotte doe ik andermaal een oproep aan ‘iedereen die het horen wil’. De vriendenkring is op zoek naar medewerkers. Dringend op zoek. Mocht je interesse hebben, bel dan naar 0473 938671.

Vriendelijke groeten,
Carl Stubbe, voorzitter Konsept.

Ben je nog geen lid van Konsept?

Wil je Konsept steunen en genieten van de kortingen op reizen, word dan zo snel mogelijk lid. Spreek je leraar aan, betaal je lidgeld met het bijgevoegd overschrijvingsformulier of stort het op rekeningnummer 320-0692986-88
Individueel : 7.50 €
Per gezin : 10.00 €
Erelid (vanaf) : 30.00 € (dan krijg je de premieplaat)

Oproep e-mailadressen leden en leerlingen:

Omdat Konsept en de ABK een inspanning willen leveren om papierverspilling te voorkomen, lanceren we een dringende oproep aan alle Konseptleden, leerlingen en ouders van leerlingen van de ABK om hun e-mailadres te versturen naar mark.bosselaers@telenet.be.Vermeld je naam en adres, in welk atelier je leerling bent, of je lid bent van Konsept.
Niet-leerlingen, Konseptleden die niet over een e-mailadres beschikken, krijgen een papieren versie van de nieuwsbrief toegestuurd per post.
Aan leerlingen zonder e-mailadres wordt de nieuwsbrief in de school bezorgd.

Premieplaat 2007
De premieplaat 2007 werd gemaakt door David Ooms, beeldend kunstenaar en leraar aan de Academie van Mortsel in de afdeling Schilderkunst.
Hij studeerde schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en later werkte hij in het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, waar hij in 1998 afstudeerde. Sindsdien nam hij deel aan verschillende groepstentoonstellingen.

Beelden uit de sfeer van ‘sport en spel’ of uit de wereld van het entertainment in het algemeen liggen aan de basis van zijn werk. Die kunnen resulteren in zowel figuratieve werken, waarin de sérieux’ en de pose van de actoren getoond worden, als in abstracte werken, waarin we enkel het ‘kader’ of een deel van ruimte te zien krijgen.

Zaterdag 23 februari 08 Dag van het Deeltijds KunstOnderwijs
AAN TAFEL

Zaterdag 05 april 08

Opening van de tentoonstelling in de Heilig Kruiskerk van portretten die de leerlingen (5e en 6e leerjaar lagere graad en 1e en 2e leerjaar middelbare graad) van de ABK maakten van de kinderen die in 1943 slachtoffer werden van het bombardement op Mortsel. Deze expo kadert in het project “oorlogserfgoed en jongeren” georganiseerd door het stadsbestuur van Mortsel tgv de herdenking van de 65e verjaardag van het bombardement op Mortsel tijdens WO II.

Woensdag 16 april 08

Om 20u00 in de bovenzaal van de ABK opening van “Opgespannen voet”, een projecttentoonstelling van de ateliers tekenkunst van de ABK van details van het menselijk lichaam. De tentoonstelling is te bezichtigen van 17 april tot en met 10 mei 2008

Studiereizen

Donderdag 28 februari 08 & zaterdag 08 maart 08
Studiereis Den Haag: tentoonstellingen: ‘Lucian Freud’ (Lucien Freud wordt als de duurste nog levende kunstenaar en kleinzoon van ‘King of Pain’, Sigmund Freud, omschreven als de ‘King of Paint’ en is vooral omwille van zijn weergave van huidpartijen bekend als ‘genadeloos’ schilder van naaktfiguren); ‘Picasso in Den Haag’ (schilderijen, beelden en tekeningen uit verschillende periodes en foto’s van Roberto Otero) in het Gemeentelijk Museum Den Haag.
Vertrek: 9u00 stadhuis Mortsel
Terug: rond 19u00
Prijs bus & inkom: Konseptleden: € 25,-; niet-leden € 29,-
Donderdag reeds volzet; zaterdag nog enkele plaatsen vrij.


Zaterdag 26 april 08

Studiereis Parijs: bezoek aan tentoonstelling: ‘Louise Bourgeois’ in Centre Georges Pompidou: Louise Bourgeois (geboren in 1911) creëerde ondermeer de bronzen reuzenspin, die enkele jaren geleden opgesteld werd op het graf van James Ensor in Oostende. De spin symboliseert voor Bourgeois de zorgzame moeder die haar kinderen in bescherming neemt. De man-vrouw relatie, de traditionele ‘vrouwenrollen’ en de traumatische herinneringen aan haar eigen jeugd zijn vaak terugkerende thema’s in Bourgeois’ werk. De expo in Parijs belicht de verscheidenheid van Bourgeois’ oeuvre: sculpturen, installaties, textiel, schilderijen en grafiek.
Andere interessante expo's in Parijs: 'Lovis Corinth' in Musée d' Orsay; 'Moderne kunst van langs de zijderoute' in Espace Louis Vuitton, av. Des Champs Elysées 101, 12u00 - 19u00, gratis; 'A.R. Penck' in Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris; 'Narrative Figuration (Pop Art): Paris, 1960-1972' in Grand Palais; 'Babylon' ((kunst)objecten van 2000 v. C. tot nu omtrent de mythe 'Babylon') in Louvre.
Vertrek: 6u30 stadhuis Mortsel
Terug: rond 23u30
Prijs bus & inkom Pompidou: Konseptleden: € 33; niet-leden € 38
Inschrijven:
Inschrijven vanaf 1 maart 08
Leerlingen kunnen inschrijven via hun atelierleraar; Konseptleden kunnen betalen via de Konsepttelefoon: 0473 / 93 86 71


Zondag 18 mei 08

Studiereis Düsseldorf – Aken.

Düsseldorf: ‘Breekbare schoonheid’: Glas in de kunst door alle eeuwen heen: in afbeeldingen, in schilderijen, als materiaal voor kunstwerken, in installaties enz. En ook de vaste collectie van het museum Kunstpalast.
Aken: ‘Meestertekeningen uit de Nederlanden’: Rembrandt, Ruisdael, Saenredam, Van Ostade en vele anderen.

Inschrijvingen vanaf 8 april 2008: leerlingen via de atelierleraar; Konseptleden via 0473 : 93 86 71.
Meer bijzonderheden omtrent deze reis in volgende nieuwsbrief.

Vierdaagse reis oktober 2008

Karlsruhe – ULM – Augsburg
Van 01/02 oktober tot 04/05 oktober 2008

romaanse kunst, renaissance, barok, twintigste eeuw, hedendaagse kunst,
architectuur, stadsplanning, musea.
Bij de volgende nieuwsbrief krijg je het definitieve programma, de prijs, info over inschrijvingen en over de keuze van de autobus (nachtbus vanaf woensdagavond of dagbus vanaf donderdagochtend).
Heb je vragen of suggesties, of wil je nu reeds je interesse melden, bel dan naar 0473 / 93 86 71.

Konsept vzw, Vriendenkring van de ABK, tel. 0476/93 86 71
Nieuwsbrief:VU:G.Vandewiele, Strijdhoflaan 76, 2600 Berchem

ABK, , Academie voor Beeldende Kunst, Lieven Gevaertstraat 52, 2640 Mortsel, tel. 03/449 31 85

Geen opmerkingen:

Een reactie posten