donderdag 3 januari 2013

NIEUWE AANGEKOCHTE BOEKEN DOOR KONSEPT VOOR BOBLIOTHEEK ABK MORTSEL.

Matisse tot Malevitch. Redactie Albert Kostenevich. Uitg. Mercurius, Westzaam 2010

Catalogus van de gelijknamige tentoonstelling in Amsterdam van meesterwerken uit de Hermitage.
Uitgebreide essays over Matisse, Picasso en Derain. Verder kort toelichting bij alle afgebeelde werken van: Matisse, Valtat, Dufy, Manguin, De Vlaminck, Puy, Friesz, Van Dongen, Chabaud, Rouault, Dufrenoy, Marquet, Guérin, Utrillo, Picasso, Kandinsky, Le Fauconnier, Soutine, Ozenfant, Malevich.

Mit Kopf und Hand. Variationen zur Zeichnung. Collectie Akademie-alerie Düsseldorf. 2010. Uitg Druck Verlag Kettler, Bönen.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling van de tekeningencollectie van de Akademie-Galerie te Düsseldorf in het kader van de Quadriennale 2010.
Uitgebreide catalogus met tekeningen en aquarellen van Kirchner, Lichtenstein, Michaux, Picabia, Anzinger, Beuys, Cragg, Federle, Graubner, Immendorff, Klapheck, Krieg, Lüperz, Oehlen, Penck, Richter, Schwegler en Trockel.

De grote ogen van Kees van Dongen. Anita Hopmans. Uitg Die Keure, Brugge 2010.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam in 2010.
Uitgebreid essay over Van Dongen en afbeelding van alle tentoongestelde werken.
Henry Darger. Disasters of War. Klaus Biesenbach. 2000.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling die in première ging in de P.S.I. Contemporary Art Center, Long Island City, NY, van november 2000 tot maart 2001.
Uitgebreide catalogus van alle tentoongestelde werken en een gesprek van de kunstenaar met Klaus Biesenbach.

De wereld van Lucas Cranach. Redactie Guide Messeling. Uitg Bozarbooks en Lannoo. 2010.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Paleis voor schone kunsten te Brussel in 2010.
Enkele uitgebreide essays over Lucas Cranach en zijn tijd, en afbeeldingen van alle tentoongestelde werken.

Egon Schiele. Landscapes. Rudolf Leopold. Uitg Prestel. 2010.


Prachtige afbeeldingen van bijna 100 landschappen, telkens voorzien van commentaar en geconfronteerd met foto’s van dezelfde plaatsen.
Engelstalig.
Tiepolos Reich. Fresken und Raumschmuck im Kaisersaal der Residenz Würzburg. Werner Helmberger. Uitg Bayerische Verwaltung der staatlichen Schlösser. 2009.


Catalogus bij de fresco’s van Tiepolo in de keizerszaal van de Residenz te Würzburg. Uitvoerige historische toelichting over de Residenz en de recente restauratie met focus op de fresco’s van Tiepolo.
Overvloedige illustraties. Duitstalig.

Tiepolos Welt. Das Deckenfresco im Treppenhaus der Residenz Würzburg. Werner Helmberger. Uitg Bayerische Verwaltung der staatlichen Schlösser. 2009.

Catalogus bij het plafondfresco van Tiepolo in de magistrale trapzaall van de Residenz te Würzburg. Uitvoerige historische toelichting over de ontstaansgeschiedenis van dit werk en de recente restauratie.Overvloedige illustraties. Duitstalig.


Das Fundament der Kunst. Die Skulptur und ihr Sockel in der Moderne. Redactie Dieter Brunner. Uitg Städtische Museen Heilbronn. 2009.


Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Arp Museum Bahnhof Rolandseck in 2010.
Afbeelding van alle tentoongestelde werken en uitvoerige essays over de geschiedenis van de sokkel van de oudheid tot op heden. Over het belang van de sokkel, de afwezigheid van de sokkel en over de sokkel als kunstwerk.

Georges Vantongerloo en zijn omgeving, van Piet Mondriaan tot Max Bill. Uitg Stichting Wilhelm Lehmbruck Museum Duisburg, Gemeentemuseum Den Haag. 2009.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag 2010. Zeer uitvoerige en volledige toelichting over leven en werk van Van Tongerloo.
Nederlandstalig.


Kandinsky en Der Blaue Reiter. Redactie Benno Tempel. Uitg Ludion Antwerpen. 2010.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag 2010.
Uitgebreide essays over de kunstenaars van de Blau Reiter, hun ontvangst in Nederland en de rol van Kandinsky.
Afbeeldingen van alle tentoongestelde werken.
Nederlandstalig.


Konkrete Kunst in Europa nach 1945. Die Sammlung Peter C. Ruppert. Redactie Marlene Lauter. Uitg Museum im Kulturspeicher Würzburg. 2002.


Volledige catalogus van de verzameling C. Ruppert van konkrete kunst. Deze collectie vormt het hart van het museum Kulturspeicher te Würzburg. De catalogus bevat essays in het Duits, Frans en Engels over Konkrete kunst in het algemeen en over deze verzameling in het bijzonder. Zeer veel kleurenillustraties. 427 paginas.

Closing Time. Jan Vanriet. Redactie Paul Huvenne. Uitg Ludlon. 2010.


Catalogus van de gelijknamige tentoonstelling in het Koninklijk Museum vor Schone Kunsten te Antwerpen.
Op deze tentoonstelling confronteert Jan Vanriet eigen werk met werk uit de collectie en de reserves van het KMSK Antwerpen.
Thomas Schütte. Zeichnungen. Redactie Matthias Winzen. Uitg Matthias Winzen. 2006.


Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in 2006 te Baden Baden, Tilburg en Nürnberg.
Prachtige, overvloedige afbeeldingen van tekeningen en aquarellen. Uitgebreide essays over het werk van Schütte. Duitstalig.Edvard Munch. Redactie Charlotte van Lingen. Uitg d’jonge Hond. 2010


Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Kunsthal te Rotterdam in 2010.
Uitgebreide essays over leven en werk van Munch.
Nederlandstalig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten