zaterdag 5 januari 2013

NIEUWE AANGEKOCHTE BOEKEN KONSEPT VOOR BOBLIOTHEEK ABK MORTSEL NAJAAR 2012.

Cornelius Völker. Malerei, Painting, Werke, Works. 1990 – 2010. Uitg Schirmer/Mosel 2011.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Villa Stuck te München 2011 en het Von der Heydt-Museum te Wuppertal 2012. Alle illustraties (254) in kleur. Essays van Reinhard Spieler, Stephan Berg, Magdalena Kröner en Bettina Ruhrberg. Eveneens een vraaggesprek van Michael Buhrs met de kunstenaar. Duitstalig.
Der Sturm. Zentrum der Avantgarde. Uitg. Antje Birthälmer en Gerhard Finckh. Druck Verlag Kettler Gmbh, Bönen. 2011

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Von der Heydt-Museum te Wuppertal 2012. Uitvoerige essays over alle deelnemende kunstenaars, over de geschiedenis en de betekenis van Der Sturm voor de hedendaagse kunst. Duitstalig.Tina Gillen. Necessary journey. Uitg Hatje Cantz Verlag. 2008

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het MUDAM Luxemburg en de Galerie der Stadt Remscheidvb2008-2009. Alle illustraties in kleur. Essays door Steven Jacobs, Frank Maes, Oliver Zybok en een interview met de kunstenaar door Eva Willocx. Duits- en Engelstalig.
Enigma. Monsu Desiderio. Un fantastique architectural au XVIIe siècle. Editions Serpenoise. 2004.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Musées de la cour d’or te Metz in 2004. Alle illustraties in kleur. Uitvoerige essays over de (kunst-)historische kontekst en over het leven en de betekenis van de kunstenaars. Franstalig.
Sol Lewitt. Artist’s books. Giorgio Maffei / Emanuele de Donno. Uitg Corraini Edizioni. 2010.


Een bundeling van teksten en (vooral) veel illustraties over het belang van drukwerk en boeken in het oeuvre van Sol Lewitt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in de Galleria Civica Arte Modena in Spoleto (Italië) in 2009. Italiaans en Engels-talig.Eric Fischl. Beach paintings with an short story by A.M.Homes. Uitg Rizzoli International publications, Inc. 2009

Meer dan 180 afbeeldingen in kleur, aquarellen, tekeningen, schilderijen.
Alex Katz, Prints. Uitg Hantje Cantz. 2010.

Uitvoerige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Albertina Wenen en de Kunsthalle Würth, beide in 2010.
147 afbeeldingen in kleur. Uitvoerige essays over de gebruikte technieken, en korte biografie.Marlene Dumas. Measuring your own grave. Uitg Moca Los Angeles en D.A.P. New York. 2008.

Zeer uitvoerige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Museum of Contemporary Art Los Angeles en Museum of Modern Art New York, respectievelijk in 2008 en 2009.
Meer dan 200 afbeeldingen in kleur en 5 essays over de kunstenaar en haar werk.Bernard Schultze. Gegenwelten. Uitg. Walter Smerling, Eva Müller-Remmert. 2012.

Zeer uitvoerige cataloog bij de gelijknamige overzichtstentoonstelling in MKM Kuppersmühle Duisburg. Enkele essays die het werk toelichten.


David Hockney. A bigger picture. Uitg Hirmer Verlag 2012.

Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in de Royal Academy of Arts, London, Guggenheim Museum Bilbao en Museum Ludwig Köln, alle in 2012.
Enkel toelichtende essays over Hockney, zijn inspiratiebronnen, het verband met oude meesters ea.Geen opmerkingen:

Een reactie posten